Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Intervju: Dienne – Od gotik metalke do zanimljive pop progresivke domaće glazbene scene

Tražeći svoje mjesto na maloj i skučenoj domaćoj glazbenoj sceni Dienne s posljednjim singlom i spotom 'Kao nekad' otvara nove portale rada i prisutnosti na sceni njegujući potpuno atipičnu medijsku taktiku izbacivanja pjesama i spotova. O svemu tome smo popričali na liniji Zadar - Zagreb jednog prilično burastog predvečerja

Bila jednom jedna Ines Monika Tančeva – iznimno zanimljiva i drugačija pjevačica na domaćoj sceni. Korijenski potekla iz ljubavi prema Evanescence, u dobi prkosnih 17 godina postaje prvi glas progresivnog gotik metal benda Rising Dream, s kojim je putovala najznačajnijim europskim rock i metal festivalima svirajući s brojnim imenima prve lige stila te bila preteča onoga što danas znače bendovi poput Ginger. 
 
Nakon razlaza s momcima zbog kreativnih nesuglasica 2013. te nemogućnosti nositi se s vlastitim nemirima bez glazbe, izmislila je Dienne i počela graditi solo karijeru. Pod utjecajem soundtracka fantasy i mistery filmova, svjetova vila i vilenjaka, soundtracka video igrica i progresivnih metal zvukova, uz montažerski je posao polako, ali sigurno počela izbacivati pjesme i spotove kao solo izvođačica. 
 
Tražeći svoje mjesto na maloj i skučenoj domaćoj glazbenoj sceni Dienne s posljednjim singlom i spotom “Kao nekad” otvara nove portale rada i prisutnosti na sceni njegujući potpuno atipičnu medijsku taktiku izbacivanja pjesama i spotova. O svemu tome smo popričali na liniji Zadar – Zagreb jednog prilično burastog predvečerja. 

Pročitajte još...

Povezano

1 KOMENTAR

  1. Odličan interview, otkrio sam ga pre kasno.
    Ines je izuzetan talent, zapravo totalno osviježenje s obzirom na ove plastične
    pjevačice sa scene koje nažalost čak nemaju niti bazičnog talenta.

    Usput – ovo je plaćeni komentar 🙂 🙂 🙂 //* zezam se.
    Odličan podcast i gošća.

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime