Utorak, 20 veljače, 2024

INTERVJU: Filip Filković – Filac: Ideja uspona i ideja uspjeha – šifra: Veliki medvjed

Ideja uspona je inovativna dokumentarna serija koja se bavi životima izvanrednih pojedinaca koji inovativnošću i strašću transformiraju svoje lokalne zajednice

22. svibnja na HTV-u kreće novi dokumentarni serijal “Ideja uspona” čiji je autor, redatelj i scenarist, Filip Filković Filac/Philatz, jedan od najpropulzivnijih hrvatskih redatelja, autora i vizualaca posljednjih godina na video i filmskoj produkcijskoj sceni. 
 
Riječ je o novom serijala Duluma Zemlje s početka godine. Ideja uspona je inovativna dokumentarna serija koja se bavi životima izvanrednih pojedinaca koji inovativnošću i strašću transformiraju svoje lokalne zajednice. 
 
Prva sezona serije putuje Podravinom, Hrvatskim zagorjem, Istrom i Slavonijom, pokazujući jedinstvene talente i težnje, nevjerojatne sposobnosti i ambicije ovih pojedinaca pokazujući ljepotu i potencijal manje poznatih hrvatskih regija, a neki od protagonista serijala su umjetnik Nikola Vudrag, nagrađivana tekstilna inženjerka Ivana Biočina, avanturist Josip “Lux” Lukačević, nožar Ivan Mlinar, inovatorica u kozmetici Neva Jurman i dr.
 
Mimo činjenice razvoja svog dugometražnog igranog filma, debija “Veliki medvjed” te međunarodnog uspjeha kratkometražnog “Posljednji bunar”, novih dokumentarnih, komercijalnih i video spotovskih projekata, popričali smo s Filipom oko veza s kultnih dance projektom KLF i perspektivama budućeg rada prema inozemstvu. Kompletan razgovor pogledajte na YouTube profilu.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime