Petak, 17 studenoga, 2023

INTERVJU: Krešimir Končevski (Zadruga): Politička korektnost ubija svaku mogućnost humora!

Krešimir Končevski - Krešo vs. Anđelo Jurkas

Ne postoji toliko simpatičan, drugačiji, osobenjački i kultniji bend s domaće glazbene scene od Zadruge. Vjerojatno prvi i zadnji koji su uspjeli isfurati kajkavski kao protutežu eksploziji ča vala, vjerojatno prvi i zadnji koji si mogu dopustiti odluku nesnimanja novih studijskih materijala a da im se to ne odrazi na koncertni status i činjenicu da svake godine odsviraju nisku koncerata s kojom su zadovoljni i mogu podsjetiti ljubitelje što je to ono značilo biti buntovnim.Sa samo tri albuma i to sva tri datirana iz ratnih devedesetih Zadruga je opstala kao nacionalni, ne samo lokalni bend i jedan od onih koji su uz Hladno Pivo, Overflow, Anesthesiu činili prvu liniju rock fronte u vrijeme kad se išlo više na ratište nego na koncerte.

Kako je moguće da politička korektnost toliko mijenja društvenu svijest

Predvođeni kultnim frontmenom Krešimirom Končevskim – Krešom, jednom od osoba bez dlaka na jeziku, pjevačem, radijskim voditeljem i iznad svega zdravorazumskim čovjekom iz naroda, prebacili smo od Zadruge do Borisa Dežulovića i aktualni medijski trenutak u kojem se ne samo njegova i nadolazeće generacije nalaze.

Uz gomilu upitnika kako je moguće da politička korektnost toliko efektivno mijenja društvenu svijest i kako ubija svaku mogućnost humora – Kreš se dosjetio vremena kad je radio na Stojedinici i kad nije bilo problema zezati se na bilo čiji račun jer su se ljudi naprosto doživljavali daleko opuštenije od današnjih dana. Kamo sve to vodi i hoće li dočekati kraj s bijelom zastavom ili duginima bojama, popričali smo u novom Mixer Room Podcastu…

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime