Subota, 10 veljače, 2024

INTERVJU: Tea Mamut: Svjetska, a naša – Chef slastičarkanove generacije

Tea Mamut nam je otkrila zanimljivosti o domaćem tržištu, muškoj dominaciji u svijetu chefova, trendova i tendencija u razvoju hrvatskog slastičarstva

Razgovor ugodni s vodećom domaćom slastičarkom kreativkom, Splićankom Teom Mamut vođen je između njenih dviju online edukacija i offline posjeta regijama i krajevima ovog dijela Europe od Slavonije do Bosne i Hercegovine. Tea je od prosperitetne baletanke i buduće zubotehničarke zakoračila put educiranja na terenu proizvodnje unikatnih slatkiša, kolača i educiranja ljudi dalje kako se prehranom utječe na zdravlje i održava ga.



Od završavanja Američkog kulinarskog instituta u New Yorku preko fascinacije Jamiejem Oliverom, posla u prestižnom restoranu “Daniel” (3 Michelinove zvjezdice), pravljenja slastica za Natalie Portman između ostalih VIP posjetitelja, TV angažmana u domaćim kulinarskim showovima, do statusa mlade žene čiji osmijeh otvara mnoga vrata a kreativnost zaziva respekt, ne samo kod ljubitelja slatkog, Tea nam je dozvolila proviriti iza kulisa njenih kulinarskih tajni i umijeća otkrivši planove za budućnost, najavivši neke nove TV angažmane, putovanja i guštanja u svojoj splitskoj slastičarnici “Oš kolač”.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Tea Mamut (@teamamut)

Kroz razgovor smo se dotakli mnogih tema, od domaćeg tržišta, njene dvojnice Ive Šulentić, muške dominacije u svijetu chefova, trendova i tendencija u razvoju hrvatskog slastičarstva te njenih osobnih tendencija kao edukatorice i osobe koja nesebično prenosi stečeno znanje. Kompletan razgovor pogledajte na našem YouTube profilu.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime