Petak, 5 srpnja, 2024

Answear Wear&Share – recikliranjem stare odjeće do pošumljavanja Hrvatske

Projekt je namijenjen svim ljudima koji brinu o poboljšanju stanja planeta. Čišćenje ormara i predaja odjeće radi ponovne upotrebe, čime se doprinosi povećanju broja stabala, Answearov je korak prema promicanju svijesti o okolišu

Online modna trgovina Answear pokrenula je inicijativu pod nazivom Wear&Share kako bi potaknula ponovnu upotrebu i recikliranje odjeće. Odjeću koju više ne želite nositi možete zapakirati i besplatno poslati, a sudjelovanjem u ovoj inicijativi izravno ćete doprinijeti sadnji stabala i pošumljavanju Hrvatske.Ponovna upotreba odjeće racionalniji je i ekološki prihvatljiviji odabir od bacanja, a sudjelovanjem u inicijativi Wear&Share izravno potičete sadnju novih stabala koja utječu na poboljšanje kvalitete zraka, a time i na kvalitetu života svih nas. Stabla će saditi Argonauta, udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja.

Kako funkcionira Wear&Share

Sudjelovanje je jednostavno. Registrirate se na portalu, zapakirate odjeću u kutiju ili vrećicu i naručite kurirsku službu koja će odjeću besplatno preuzeti unutar dva dana. Svaka će se pristigla pošiljka vagati, jer će pošumljavanje biti vezano uz težinu zaprimljene stare odjeće. Što više odjeće stigne na recikliranje, to će više novih stabala Argonauta zasaditi.

Odjeća koja se prikupi u sklopu ove inicijative reciklirat će se na jedan od tri načina. Prvi način je recikliranje tekstila, što znači da će se od odjeće izrađivati primjerice krpe za čišćenje ili visokokvalitetni papir. Drugi način je sekundarno tržište, odnosno prodaja odjeće u gradovima i državama čiji su stanovnici manje imućni i ne mogu si priuštiti kupnju nove odjeće. Sredstva prikupljena od takve prodaje koristit će se za pošumljavanje. Treći je način ponovna  upotreba, gdje će se oporabljena vlakna iz stare odjeće koristiti za proizvodnju zvučno izolacijskih i izolacijskih materijala u automobilskoj industriji.

“Shvaćamo da ima puno toga što treba učiniti u modnoj industriji u smislu zaštite okoliša. Želimo implementirati ekološku politiku na Answear.hr, a projekt Wear&Share prvi je korak. Ispred nas je još puno više”, rekla je Sandra Gašparić, regionalna menadžerica za Hrvatsku i Sloveniju.

Projekt je namijenjen svim ljudima koji brinu o poboljšanju stanja planeta. Čišćenje ormara i predaja odjeće radi ponovne upotrebe, čime se doprinosi povećanju broja stabala, Answearov je korak prema promicanju svijesti o okolišu.

Životna inspiracija za svaki dan

Online modna trgovina Answear u listopadu prošle godine proslavila je svoju prvu godišnjicu poslovanja u Hrvatskoj. Ovaj je popularni europski brend, osim u Hrvatskoj, prisutan u još 10 zemalja, a poseban je po svojoj ponudi renomiranih modnih marki, odgovornom poslovanju, ekspresnoj dostavi unutar 48 sati i besplatnom povratu.

Answear u svojoj ponudi nudi odjeću, obuću i modne dodatke više od 500 poznatih svjetskih marki te više od 200 000 proizvoda. Među njima su modne marke kao što su Max Mara, United Colors of Benetton, Nike, Adidas, Diesel, Levi’s, Lee, Wrangler, Guess, Tommy Hilfiger, Valentino, DKNY, Moschino, Kenzo, Burberry i mnogi drugi. Na stranicama Answeara nalazi se odjeća i obuća iz najnovijih kolekcija i prema posljednjim trendovima za žene, muškarce i djecu.

Answear ima i svoj vlastiti brend Answear.Lab, koji se proizvodi u limitiranim količinama proizvoda u svakoj kolekciji. Proizvodi su izrađeni od održivih i ekoloških materijala te u suradnji s malim europskim tvornicama i nezavisnim dizajnerima. Answear.Lab modu smatra sjajnim kanalom kojim se mogu komunicirati brojne važne poruke pa je aktivizam važan dio brenda.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime