Četvrtak, 23 svibnja, 2024

‘Cvijet za bolji svijet’: Uskoro počinje 58. Međunarodna vrtna izložba Floraart na Bundeku

Program Floraarta uključuje brojne radionice o uzgoju i njezi bilja. Posjetitelji će moći dobiti korisne savjete od stručnjaka te sudjelovati u praktičnim radionicama, a sudjelovanje je besplatno

Tradicionalna 58. Međunarodna vrtna izložba Floraart započinje 29. svibnja i trajat će do nedjelje, 2. lipnja, na prostoru parka Bundek, okupljajući više od stotinu domaćih i međunarodnih izlagača biljaka. Ovu izložbu, organiziranu od strane Zagrebačkog holdinga, podružnice Zrinjevac, i Grada Zagreba, ove godine prati moto ‘Cvijet za bolji svijet’.Više od stotinu izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Nizozemske predstavit će nove trendove u vrtlarstvu, uređenju i aranžiranju bilja tijekom pet dana izložbe, uz prigodnu prodaju cvijeća, cvjetnih sadnica i drugih proizvoda.

Program Floraarta uključuje brojne radionice o uzgoju i njezi bilja. Posjetitelji će moći dobiti korisne savjete od stručnjaka o njezi orhideja i cijepljenju biljaka, te sudjelovati u praktičnim radionicama izrade sukulentnih vrtova, terarija za biljke i hotela za kukce. Sudjelovanje na radionicama je besplatno.

Na Bundeku će i ove godine biti postavljen Floragrad s bogatim zabavnim programom za najmlađe posjetitelje. Svakog dana bit će izvedene po dvije dječje predstave kazališta Tvornica lutaka, uz likovne radionice.

Prvog dana Floraarta, 29. svibnja, održat će se tradicionalni Hrvatski kup florista, kao i Natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća.

Ulaz na izložbu je besplatan.

Fotografije: PR 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime