Subota, 27 travnja, 2024

Obogatite prehranu svog mačora, ali pazite na jednu čestu zamku!

Bilo da ste tek udomili malu macu ili imate iskusnog starog mačka kod kuće, prehrana je podjednako važan faktor njihovog zdravlja. No, iako mislilo da sve znamo o mačjoj prehrani, često nam se potkradu neke vrlo bitne pogreške...

Kako biste bili sigurni da vaša mačka dobiva sve što joj je potrebno, najbolje je da jede tvornički pripremljenu hranu za mačke. Dok je mačka mala, suhu hranu joj možete namočiti u malo vode kako biste joj olakšali jelo. Konzervirana hrana također je dobar izbor, a kako mačke vole različite okuse, možete kombinirati suhe brikete i konzerve koje dolaze u raznim okusima (losos, patka, govedina, riba, divljač…).

Mačja hrana je dostupna u nekoliko verzija (hrana za mačiće, za odrasle mačke, hrana za mačke sklone debljanju te veterinarski pripremljenu hranu), a na vama je da odaberete onu pravu baš za vašeg mačora ili macuAko želite obogatiti meni svog ljubimca, kuhano meso i riba su najbolji izbor. Izbjegavajte prženu i začinjenu hranu, a budite oprezni i s mlijekom jer je zabluda da mačke moraju piti kravlje mlijeko. Naime, više se preporuča jogurt te meki svježi sir. Naravno, svježa voda mora uvijek biti dostupna vašem ljubimcu, naročito ako mačku hranite suhom hranom.

Važna je i čistoća zdjelica jer zbog iznimno osjetljiva njuha mačke će često odbiti piti vodu iz prljave zdjelice. Hrani možete dodavati i vitaminske dodatke, naročito ako mačku hranite domaćom hranom. Izbor preparata je bogat, a napominjemo da su taurin i kalcij najvažniji.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime