Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Ovo je najopasnija hrana koju možete dati svom psu

Raznovrsna hrana i brojne namirnice potencijalno su opasne (čak i po život) za vaše ljubimce

Znamo mi dobro koliko molećivo i tugaljivo naši ljubimci mogu tražiti da im damo neke poslastice. I kako su samo uporni – toliko da i načvršće ‘stijene’ među nama pokleknu na kraju!Raznovrsna hrana i brojne namirnice potencijalno su opasne (čak i po život) za vaše ljubimce. Osim toga, čak i ako nisu namirnice ‘krive’ ljubimci često postanu nezasitni zbog obilja koje se nudi pa i na taj način dovode sebe u opasnost. Koliko god vas moljećivo pratili po stanu, nastoje odoljeti iskušenjima – ljubimci imaju svoju hranu i poslastice koje su napravljene za njihove osjetljive želudce.

No, jedna je poslastica posebno opasna za njih. Jeste li znali da čokolada koju mi jedemo sadrži alkaloid teobromin – kemijski spoj koji sporo prolazi kroz njihov organizam, a izaziva ozbiljne probleme poput proljeva, pojačanog rada srca te niz drugih neugodnih posljedica?

Dnevnik jednog veterinara: Kako s ljubimcem putovati što bezbolnije?

Simptomi na koje morate odmah reagirati

Stoga pripazite ako vidite ili posumnjate da je vaš ljubimac možda pojeo komadić čokolade ili čokoladnih kolača – 6 do 12 sati nakon što su pojeli čokoladu mogu razviti spomenute simptome, kao i druge posljedice poput nervoze, drhtanja, povraćanja, pojačane žeđi i češćeg vršenja nužde. Psi mogu čak imati i napadaje te u najgorem slučaju umrijeti. Inače, što je manji pas, to je čokolada opasnija za njega, kao i što više čokolade pojede, to su posljedice gore!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime