Srijeda, 18 rujna, 2024

Kritika pjesme by Anđelo Jurkas: Mile Kekin feat. Darko Rundek: Trening za umiranje

Rezultat je simpatičan spojak koji ne donosi novu vrijednost već samo novo čitanje nabrijanoj originalnoj stvari

Na papiru savršen spoj ako savršenstvu izlažete prošla svršena vremena, duetizira na coveru jedne od kultnih naslova s ‘Džinovskog’, debitantskog djela HP-a. 



Na čijem zasadašnjem pepelu Hladnog Piva već egzistiraju Savršeni Marginalci a ka instrumentalisti ex benda. Oni pojačani tempom sviraju zagrijavanje za autorske stvari u smjeru furioznog punka. Na raskršću prema unplugged akustici gitarističkog pop rocka u tempu bližem Manu Chao poetici, odvojen je pjevač benda. Mile se pritom osigurao od rekapitulacije i silovanja prošlosti novim čitanjem uz koga bolje nego Darka Rundeka. Kult uz kult, vrijeme uz vrijeme, jučer uz prekjučer, danas uz sutra.

Dva će ulična pjesnika iz dva perioda zagrebačkog kvartovskog asfalta pustiti maketama Dinka Šimca i poigravanju s efektima i davanju pokreta Miletovom slengu i još uvijek netaknutim protopunkerskim beatničkim metaforama.

Rezultat je simpatičan spojak koji ne donosi novu vrijednost već samo novo čitanje nabrijanoj originalnoj stvari. Sad su joj dozvolili ostariti i pritom ne skinuti se do gola. Ima se mjesta. Prošlost je uvijek izdašnja kad sadašnjost zašteka a sure shot i sigurna šutiranja ne izbjegnu nit najtankoćutnji bundžije. Koji su preživjeli svoje treninge za umiranje. Ponekad nasreću, češće na žalost.

Ocjena: 7.5/10

Naslovna fotografija: Screenshot YouTube

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime