Subota, 12 listopada, 2024

Kritika pjesme by Anđelo Jurkas: Silente: Voli me dok đavo spava

Novom pjesmom Silente neće osvajati tržišta niti raditi tektonske promjene u stavu prema njima,  ali će ostaviti prostor stalnim suradnicima da im dodatno ušminkaju spot

Lirska ambicija dubrovačkih mladih Werthera ne jenjava. U pop formi burazi Tibor i Sanin Karamehmedović odlučuju istraživati dokle njihovi stilski ornamenti i skice postaju dijelom onoga što Bono Vox iz vremena referentnog ‘Achtung Baby’ perioda kaže: ‘Ambicija grize nokte uspjehu’. Njihova hitoidnost je dokazana, kao i sposobnost pisanja odličnih melodija i pop aranžmana na tragu pomirenja uzora i povlačenja konopa između Đonija ‘Svetog mu imena ne spominji zalud’ Štulića i Plavog Orkestra s Lošinim svim finim manirizmima.
 
Tu negdje se nalazi i novi singl čiji prizvuci potežu od ‘težine Terce na tišinu’ i odmiču od recentnih hitova ‘Mene moje uši lažu’, ‘Nikada ovako’, ‘Poljubi me za kraj’, ‘Idi’, pa se baronim pop šansonjerstvom nastavljaju etablirati prema ne samo fanovima. 
 
Novom pjesmom neće osvajati tržišta niti raditi tektonske promjene u stavu prema njima,  ali će ostaviti prostor stalnim suradnicima iz Gržinčić Visualsa da im dodatno ušminkaju spot stavljajući ih u crvene nijanse i pakirajući šminkeraj u vražje metafore. Jer đava nikad ne spava, osobito kad bend svira.
 

Ocjena: 7.5/10 

Naslovna fotografija: Screenshot YouTube 

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime