Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

‘Silente – Online za pravu stvar’ – donacijski koncert za Snoezelen sobu

Svrha donacijskog koncerta i akcije "Silente - Online za pravu stvar" je pomoći opremanju prve dubrovačke Snoezelen sobe koja će pomoći najmlađim i najosjetljivijim sugrađanima

Nakon što su nedavno osvojili eter novom pjesmom “Mene moje uši lažu” grupa Silente najavila je dobrotvorni online koncert!Bit će to njihov prvi dubrovački online koncert, a održat će se u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala, 29. prosinca u 20 sati – uz izravan prijenos iz Kazališta Marina Držića.

Prihod od koncerta namijenjen je za opremanje Snoezelen sobe za djecu s poteškoćama u razvoju!

Snoezelen soba oblik je multisenzornog prostora koji korisnicima pruža sigurno okruženje te ih tako potiče na interakciju s okolinom. Iznimno su korisni u domovima za starije i nemoćne, centrima za rehabilitaciju te svim ustanovama koje pružaju usluge odgoja i obrazovanja ili socijalne skrbi za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama.

Svrha najavljenog donacijskog koncerta i akcije ‘Silente – Online za pravu stvar’ je pomoć u opremanju jedne takve Snoezelen sobe u OŠ Lapad koja će pomoći najmlađim i najosjetljivijim sugrađanima. Ovo će biti prva takva soba u Dubrovniku, a projekt njezinog opremanja iznosi 140.000 kuna.

Već dobro poznatu grupu Silente domaćoj publici ne treba puno predstavljati. Popularni sastav čine braća Tibor i Sanin Karamehmedović, ujedno i autori svih pjesama, bubnjar Ivuša Gojan, vokalistica Doris Kosović te violinistica Ivana Čuljak. Uz nekoliko izmjena u postavi, aktivni su od 2013. kada su se predstavili hit singlom “Terca na tišinu” i uspješnim albumom “Lovac na čudesa”. Nakon toga su uspjehe nastavili nizati novim hitovima koji redovito osvajaju vrhove glazbenih top lista. 

Nakon brojnih koncerata, Silente putem ove akcije ulaze i u dnevne boravke fanova, ali i šire publike garantirajući pri tome dobru zabavu u užem krugu obitelji uz plemeniti cilj, a to je pomaganje potrebitima u vrijeme blagdanskog darivanja.

Zbog epidemiološke situacije, koncert će se isključivo prenositi online, a ulaznice po cijeni od 100 kuna dostupne su na www.ulaznice.hr. Osim kupnjom ulaznica za online koncert uživo, akciji se moguće priključiti i izravnom uplatom donacija na: Rotary Club Dubrovnik, OIB 67179744758, IBAN HR6224070001169001130, Za Snoezelen sobu.  

Ako još niste, najnoviji singl poslušajte ovdje: 

Naslovna fotografija: promo benda

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime