Subota, 23 ožujka, 2024

Aktualno na glazbenoj sceni: Nove pjesme Eltona Johna, Ariane Grande, grupe Silente…

Mixer.hr izdvaja najnovija diskografska izdanja te aktualne singlove sa svjetske i regionalne scene

Sa svjetske glazbene scene:

Slaveći 50. godišnjicu objavljivanja pjesme “Come Down In Time”, Elton John svoj hit je predstavio i u posebnom jazz aranžmanu:Pop miljenica Ariana Grande otvorila je novo glazbeno poglavlje naziva “Positions”. Na albumu se našlo 14 novih pjesama, među njima i dueti s velikim glazbenim imenima kao što su Doja Cat i The Weeknd.

“Ne mogu odabrati najdražu pjesmu, sve se savršeno poklapaju”, komentirala je nakon otkrivanja njihovih naziva te nadodala: “Ovo je iz puno razloga najdraži projekt na kojem sam radila, jedva čekam da ga poslušate. Hvala vam na ljubavi i podršci, to mi jako puno znači”.

Tri godine nakon uspješnog albuma “The Thrill of It All”, Sam Smith objavio je i iščekivano novo izdanje “Love Goes”. “Rad na ovom projektu bio je najeksperimentalnije razdoblje u mojem životu, osobno i glazbeno”, komentirao je glazbenik, “Svaki je odlazak u studio bio popraćen jasnim ciljem, a to je bilo kreiranje glazbe bez ikakve zadrške. Rezultat je čaroban, a čitavo je iskustvo bilo terapijsko i izrazito zabavno.”
 
Objava albuma popraćena je videospotom za pjesmu „Kids Again”, čiju režiju potpisuje Alasdair McLellan:

Ususret blagdanima popularni sastav Jonas Brothers objavio je božićnu baladu “I Need You Christmas”: 

Predbožićna atmosfera lagano je već krenula pa su tako i punk-rockeri THE OFFSPRING izbacili obradu pjesme blagdanskog klasika “Christmas (Baby Please Come Home)”. Ovakav odabir frontman benda Dexter Holland prokomentirao je riječima: “Jednostavno nam se činilo kako bi svijetu trenutačno dobro došla jedna lijepa pjesma blagdanskog raspoloženja”.

S regionalne scene:

Saša Antić (TBF) aka Alejuandro Buendija predstavio je novi videospot s albuma “Škrinja”. Pjesma nastala u suradnji s Fog Frog Dog nosi ime “Kornjača”, a namjera joj je zabaviti i relaksirati slušatelje ali ih paralelno potaknuti i na promišljanje

Dubrovački bend Silente objavio je singl i videospot “Mene moje uši lažu”. Zvukovno i produkcijski bend se vratio nekim starijim metodama snimanja koje, u kombinaciji s novim valom kreativnosti, stvaraju zvučnu sliku nadolazećeg novog albuma.

“Tanka je granica između ljubavi i ludosti, pomiješale su se istine i laži , a mi smo i dalje pogubljeni kao što bi zaljubljen čovjek i trebao biti. Hvala svima na potpori i strpljenju, odavno nismo bili toliko sretni i uzbuđeni oko vlastitih pjesama jer radimo punom parom i uvjereni smo da smo našim fanovima pripremili vrhunski materijal”, poručio je bend povodom objave nove pjesme

Hvaljeni rock alternativci Repetitor objavili su spot za “Kost i kožu”, najavnu pjesma novog studijskog albuma “Prazan prostor”.

Potaknuta hvalospjevima za pjesme s aktualnog albumu “Izmiješane boje”, Vanna je nastavila s autorskim radom te predstavila spot za pjesmu “Puna memorija”:

Miki Solus objavio je novi album zanimljivog imena: “Hamburgeri, kvizovi i Craft pive”. Novo izdanje najbolje je opisati riječima samog glazbenika: “Ovaj album nastajao je u periodu u kojem nisam imao stalnu postavu pratećeg benda te sam aranžmane većim dijelom sam odradio, uz par iznimaka. Tematski se album podosta referira na vrijeme i mjesto u kojem je nastao. Album je trebao izaći u svibnju, ali sam zbog covida pomaknuo datum izlaska za studeni.” 

S albuma izdvajamo “Bombonijeru”: 

Naslovna fotografija: Ariana Grande by Dave Meyers // Universal Music

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime