Srijeda, 29 listopada, 2025

Bez jaja, brašna i drame – pohanje nikad nije bilo jednostavnije!

Kako bismo vam dokazali koliko je pohanje uz ovu metodu lakše, u nastavku donosimo dva recepta za najpoznatije svjetske pohance. Jednostavno ih morate probati napraviti

Tko god je barem jednom nešto pohao zna da se za taj ‘podvig’ treba i te kako oboružati strpljenjem, živcima i koncentracijom. I, naravno, priborom: tri posude (za brašno, jaja i krušne mrvice), tri vilice, kuhinjske hvataljke, krpe… A da ne govorimo i o tome kako nije lako pogoditi pravu količinu sastojaka. Ne želite bacati hranu, ali što s ostacima brašna, jaja i krušnih mrvica? Plus, tu je i ono vječno pitanje: tko će sad to sve počistiti i oprati?



Međutim, više ne mora biti tako jer se Kotányi sa svojom Crispy POH linijom novih hit proizvoda pobrinuo da ovaj inače kompliciran postupak zauvijek ode u ropotarnicu povijesti, a priprema jednako ukusnih i hrskavih pohanaca postane brža, jednostavnija i – čišća. I što je najvažnije, pohanje postaje toliko jednostavno da ga s lakoćom mogu svladati i oni koji nikad nisu pohali, a i oni koji radije naručuju dostavu nego kuhaju. Pa čak i brojni školarci, što je, vjerujemo, važno svim roditeljima koji rade dok su im djeca sama doma. 

Zato zaboravite klasično pohanje – otkrivamo vam male Kotányijeve pomagače za pripremu savršeno hrskavih pohanaca, koji dolaze u četiri različita okusa. Crispy POH Classic je, kao što mu i naziv govori, čisti klasik. Hrskava, zlatna korica s blagim, uravnoteženim začinima koji savršeno pašu uz meso ili ribu. Crispy POH Curry ima tople, aromatične note orijentalnih začina uz blagu pikantnost. Intenzivniji okus, hrskavu teksturu i bogatu aromu koja odlično ide uz piletinu, ribu ili povrće pruža Crispy POH Češnjak, a blažu i savršenu kombinaciju sira i aromatičnog mediteranskog začinskog bilja koje se sjajno slažu s piletinom ili ribom daje Crispy POH Sir i začinsko bilje. 

A kako bismo vam dokazali koliko je pohanje lakše uz Kotányi Crispy POH, u nastavku donosimo dva recepta za najpoznatije svjetske pohance. Jednostavno ih morate probati napraviti!

Recept: Bečka šnicla 

Sastojci (za 4 porcije):

 Priprema:

  1. Ako je potrebno, odstranite žilice i masnoće s mesa, stavite šnicle na dasku i lagano ih istucite batom za meso.
  2. U jednu zdjelicu ulijte 500 ml hladne vode, a u drugu uspite Kotányi mješavinu za pohanje. Svaku šniclu kratko umočite u vodu, a zatim odmah uvaljajte u mješavinu.
  3. U tavi zagrijte ulje na 175 °C i pržite meso 3–4 minute sa svake strane dok ne dobije zlatno smeđu boju. Šnicle prebacite na tanjur obložen papirnatim ubrusom kako bi se upio višak masnoće.
  4. Bečku šniclu poslužite s kriškom limuna i salatom po izboru.

 

Recept: Fish and Chips

Sastojci:

Za posluživanje:

  • 600 g krumpira za pečenje
  • 30 ml bijelog octa
  • Sol i papar
  • Tatarski umak, za posluživanje

Priprema:

  1. U jednu zdjelicu ulijte 500 ml hladne vode, a u drugu uspite Kotányi mješavinu za pohanje. Svaki komad ribe kratko umočite u vodu, a zatim odmah uvaljajte u mješavinu, prstima je lagano utisnite u ribu kako bi se bolje zalijepila.
  2. U tavi zagrijte ulje na 175 °C i pržite ribu 5–7 minuta, uz jedno okretanje, dok ne postane zlatno smeđa. Vadite je na cjedilo kako bi se ocijedio višak masnoće.
  3. Krumpir ogulite i narežite na štapiće. Zakuhajte lonac vode, dodajte ocat i krumpir pa kuhajte oko 12 minuta. Dobro ocijedite.
  4. U istoj tavi u kojoj ste pržili ribu, zagrijte ulje na 130 °C i dodajte polovicu krumpira. Pržite oko 3 minute, zatim izvadite na cjedilo i ostavite da odstoji 30 minuta. Ponovite s ostatkom krumpira.
  5. Ponovno zagrijte ulje na 190 °C i pržite prvi dio krumpira još 3–4 minute, dok ne postane zlatan i hrskav. Posolite i ponovite postupak s drugom polovicom.
  6. Poslužite krumpiriće uz prženu ribu, krišku limuna i tatarski umak.

Još više besplatnih recepata za savršene i brze pohance, gotove brže nego što može doći dostava, potražite na poveznici: https://www.kotanyi.com/hr/crispy-poh/

Fotografije: Press 

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime