Subota, 24 veljače, 2024

Malo drugačija salata – Grčki klasik s dodatkom krumpira

Volimo pripremati klasična jela, ali ponekad nam poznati okusi dosade. Zato smo se odlučili za pripremu popularne salate uz jedan mali, ali ukusni dodatak

Volimo pripremati klasična jela, ali ponekad nam poznati okusi dosade. Zato smo se odlučili za pripremu popularne salate uz jedan mali, ali ukusni dodatak.  



Sastojci za 4 osobe

  • 500 g krumpira
  • 4 rajčice
  • 2 crvene paprike
  • 1 vezica mladog luka
  • 300 g feta sira
  • 200 g crnih maslina bez koštica
  • 1 vezica miješanog začinskog bilja
  • 150 ml povrtnog temeljca
  • 6 žlica vinskog octa
  • 6 žlica maslinova ulja

Upute:

Krumpir operite i kuhajte u slanoj vodi oko 25 minuta. Ocijedite ga, ostavite da se malo ohladi te ga ogulite i narežite na ploške.

Rajčice ogulite i narežite na kockice. Paprike razrežite, očistite, operite i narežite na trakice. Mlad luk očistite, operite i narežite na kolutiće. Fetu narežite na kockice. Masline narežite na ploške. Sve pripremljene sastojke pomiješajte u zdjeli za salatu.

Začinsko bilje operite, protresite i usitnite. Temeljac pomiješajte s octom, uljem i začinskim biljem te posolite i popaprite. Dresingom prelijte salatu i promiješajte. Ostavite da odstoji 2-3 sata.

 

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime