Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Oduševljeni smo: ABBA ‘Just a Notion’ savršeno sretna pjesma koja mami na ples

Pjesma, koja se nastavlja na povratničkim singlovima 'I Still Have Faith in You' i 'Don't Shut Me Down', prvobitno je snimljena u rujnu 1978., ali nije dospjela na konačni popis pjesama na šestom studijskom albumu švedskih hitmejkera

ABBA je objavila svoj treći singl otkako su prošlog mjeseca najavili ponovno okupljanje. Singl pod nazivom ‘Just A Notion’ naći će se na nadolazećem albumu ‘Voyage’ koji izlazi 5. studenoga.



Pjesma, koja se nastavlja na povratničkim singlovima ‘I Still Have Faith in You’ i ‘Don’t Shut Me Down’, prvobitno je snimljena u rujnu 1978., ali nije dospjela u konačni line up na šestom studijskom albumu švedskih hitmejkera.

Nova verzija sadrži ažurirane instrumentale, ali zadržava vokale s originalne snimke. Björn Ulvaeus opisao je novi singl kao “izrazito sretnu pjesmu” i dodao: “Nadam se da će vas razveseliti u ovim mračnim vremenima!”

 

Ulvaeus je također objasnio da “nema pojma” zašto pjesma nije odabrana za uvrštavanje na album ‘Voulez-Vous’. “To je super pjesma s odličnim vokalom. Znam da smo ga pustili izdavaču u Francuskoj i još nekoliko ljudi kojima smo vjerovali i koliko se sjećam jako im se svidjela. Dakle, to je misterij i ostat će misterij” istaknuo je Ulvaeus

“Sada je Benny snimio novu prateću pjesmu kojoj smo dodali bubnjeve i gitare, ali svi vokali su iz originalnih pjesama iz 1978. godine. To na neki način pokazuje što planiramo napraviti s ABBA Voyageom 2022. Tamo ćemo imati bend uživo, ali će svi vokali biti sa starih snimaka”, dodao je.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli ABBA (@abba)

Na turneji ABBA Voyage nastupit će “digitalna” verzija grupe ABBA (ne hologrami) zajedno sa 10-članim bendom uživo. Koncerti će se održati u posebno izgrađenoj ABBA Areni koja će moći primiti 3000 ljudi, a prvi koncert se održava 27. svibnja 2022. godine u londonskom Olimpijskom parku kraljice Elizabete.

‘Voyage’ je prvi album ABBA-e s novim materijalom u četiri desetljeća, nakon ‘The Visitors’ iz 1981. godine. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime