Nedjelja, 24 ožujka, 2024

‘ABBA Gold’ – prvi album koji je već 1.000 tjedana na britanskim ljestvicama

Album je na ljestvicama 19 godina i 12 tjedana, a nije se pomaknuo s ljestvica od svog debitantskog izdanja u rujnu 1992. godine

Kultni album kompilacija najvećih hitova popularne grupe, ‘ABBA Gold’ ušao je u povijest, postavši prvi album koji je proveo 1.000 tjedana na glazbenim ljestvicama u Britaniji.Album ‘ABBA Gold’ se od 2. srpnja nalazi na 17 mjestu, iako je prošlo gotovo dva desetljeća od njegova izlaska. Kako je izvijestio BBC, to znači da je album na ljestvicama 19 godina i 12 tjedana, a nije se pomaknuo s ljestvica od svog debitantskog izdanja u rujnu 1992.

Do danas je album prodan u 5,61 milijuna primjeraka u Velikoj Britaniji, što ga čini drugim najprodavanijim albumom svih vremena u zemlji, iza Queenovog ‘Greatest Hits’.

Nova glazba uskoro stiže

U svibnju je ABBA-in Björn Ulvaeus otkrio kako njihovi fanovi ove godine mogu očekivati ​​novu glazbu švedskih pop legendi. “Ove će godine biti nova glazba, to je definitivno”, rekao je za The Herald Sun.

Međutim, Ulvaeus je također izjavio da u bliskoj budućnosti neće doći do izdavanja filmske biografije o bendu, unatoč uspjehu takvih vrsti filmova, poput primjerice onih o grupi Queen i Eltonu Johnu.
“Mislim da to zapravo ne bismo željeli”, rekao je Ulvaeus u travnju. “Svakako znam i sam da ne bih želio da me glumac – ni dok sam živ – glumi na velikom platnu, a mislim da se ni ostalima iz grupe ne bi svidjelo.”

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime