Utorak, 15 listopada, 2024

Što znači posljednji puni Mjesec ove zime i kako nam može pomoći u ostvarivanju planova?

Idealno je vrijeme da probudite  svog unutarnjeg izvršnog direktora i preuzmete inicijativu u svim područjima života, uključujući svoje odnose, prijateljstva i imidž u javnosti

Duži dani, toplije noći i maratonsko gledanje serija na Netflixu (Brigerton stiže za koji dan) možda su prvi znakovi novog godišnjeg doba. No, posljednji puni Mjesec u ožujku 2022. potaknut će sve proljetne vibracije koje vode do proljetnog ekvinocija. Posljednji puni Mjesec ove zime, doživio je vrhunac sinoć, 18. ožujka. Bio je u Djevici koja je orijentirana na detalje, a zbog njega ćemo analitički pristupiti ispunjavanju ciljeva i promišljanju svojih dubokih osjećaja. Zamislite ovu lunaciju kao odmor od dramatičnih emocija praćenih vodenom energijom sezone Riba. 



Puni Mjeseci označava kraj lunarnog ciklusa, kada je mjesec najsvjetliji i najvidljiviji. U astrologiji, energija punog mjeseca predstavlja završetak, djelovanje i emocionalno oslobađanje. Iako je dramatična, ova lunacija može biti i katarzično vrijeme za suočavanje sa svojim emocijama i otpuštanjem svega onoga što vas muči. Pun Mjesec često otkriva prekretnicu ili spoznaju oko toga koliko smo daleko stigli.

To je pojačano emocionalno vrijeme zbog dva svjetlosna tijela koja okružuju zemlju, što može stvarati osjećaj kao da rastrojeni u dva različita smjera. Puni Mjesec u ožujku posljednji je prije službenog dolaska proljeća, što znači da je važno uskladiti se sa svojim namjerama i planovima za budućnost. 

Turbulentna godina: Mjesečeve faze u 2022. i njihov utjecaj na nas

Koje je duhovno značenje Mjeseca crva?

 Farmer’s Almanac kaže kako je puni Mjesec u ožujku 2022. dobio ime po glistama koje izlaze iz zemlje na prve znakove proljeća. Tu je još nekoliko naziva, a svi se odnose na dolazak proljeća. Njegovo duhovno značenje signalizira nove početke i odbacivanje starih navika u nadi da ćemo doći do bolje i mudrije verzije sebe. Duhovno značenje iza punog Mjeseca crva označava život, dok se zemlja otapa, omekšava i život nastaje na sjevernoj hemisferi. 

Budući da se ova lunacija pojavljuje u organiziranom znaku Djevice, nemojte se iznenaditi ako dobijete motivaciju za čišćenjem svog ormara, preuređivanjem sobe ili stvaranjem poslovnog plana. Djevice se bave planiranjem, pripremama i usredotočeni su na detalje. Slično, ova lunacija je idealno vrijeme da unesete red u svoj život. Ali to je i vrijeme da prekinete sa svojim lošim navikama. To je zato što Djevicom vlada šesta kuća rutine, zbog čega je dobra ideja prekinuti veze sa stvarima koje vas usporavaju u ostvarenju velikih snova koje ste stvarali i sanjali tijekom sezone Riba.

Kako iskoristit ovaj puni mjesec?

Uz velike utjecaje Zemlje koji pojačavaju ovu lunaciju, idealno je vrijeme da probudite  svog unutarnjeg izvršnog direktora i preuzmete inicijativu u svim područjima života, uključujući svoje odnose, prijateljstva i imidž u javnosti.

Zapišite načine na koje možete biti možete postići svoje ciljeve i želje. Također možete ući u tok Djevice na najklasičniji način: organizacijom. Razmislite i napravite popis gdje i kome možete biti više od pomoći. Gdje možete biti suosjećajniji i na kojim područjima svog života možete biti organiziraniji. Drugi način da iskoristite dobrobiti punog mjeseca je da, doslovno posadite sjeme. Djevica je zemljani znak, stoga se povežite sa elementom zemlje kroz vrtlarstvo ili započinjanjem vrta tako što ćete brinuti o tlu, saditi biljke i unositi bilje u dom. Ovo je savršeno vrijeme da pokažete zahvalnost prirodi.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime