Subota, 23 ožujka, 2024

Mornarički specijalci: Serija u kojoj glavnu ulogu ima jedan od najpoželjnijih holivudskih glumaca!

Dvije uloge koje su obilježile karijeru Davida Boreanaza su ona FBI agenta u seriji 'Kosti', gdje glumi agenta Seeleya Bootha te uloga Jasona Hayesa u hit seriji 'Mornarički specijalci'

Iako iza sebe ima veliki broj uloga, proslavila ga je uloga emotivnog, mučeničkog vampira Angela u seriji “Buffy, ubojica vampira”, David Boreanaz, miljenik ženskih srca, upravo tom ulogom priskrbio si je titulu jednog od najpoželjnijih holivudskih glumaca.



Diplomirao je film i fotografiju na Ithaca Collegu u New Yorku, no to mu nije bilo jamstvo za uspjeh u nemilosrdnom glumačkom svijetu. Usprkos dobrom izgledu, koji je često presudan pri dobivanju posla u filmskoj industriji, David je morao naporno raditi kako bi ostavio traga u Hollywoodu. U ranijim danima karijere ambiciozni glumac spajao je kraj s krajem radeći na nizu manje glamuroznih poslova, uključujući posao čuvara parkinga i malera. Čak je proveo nekoliko mjeseci dijeleći ručnike u sportskom klubu.

Iza Davida je bogata karijera uloga u serijama

Jedno od njegovih prvih pojavljivanja na ekranu bilo je u ulozi žrtve jednog vampira u niskobudžetnoj nezavisnoj produkciji “Macabre Pair Of Shorts”. Osim toga, pojavio se kao gost u jednoj od epizoda “Bračnih voda” kao dečko Kelly Bundy (Christina Applegate). Međutim, veliki preokret dogodio se 1997., kada je dobio ulogu koja će ga vinuti do svjetske slave.

©2018 CBS Broadcasting, Inc. All Rights Reserved

Dok je šetao svog psa u svom susjedstvu netko ga je uočio i preporučio za ulogu Angela – tajanstvenog vampira s ljudskom dušom. “Buffy, ubojica vampira” bila je vrlo uspješna serija, a lik Angela toliko se svidio publici da su producenti serije odlučili napraviti spin-off seriju.

Davida možemo gledati u novoj seriji

David je u svojoj prvoj, velikoj filmskoj ulozi imao sličnu introvertnu ulogu. U tinejdžerskom filmu “Valentine” glumio je problematičnog alkoholičara koji gleda kako njegovi voljeni postaju žrtve serijskog ubojice. Dvije uloge koje su obilježile njegovu karijeru u kasnijoj karijeri su ona FBI agenta u seriji “Kosti”, gdje glumi agenta Seeleya Bootha te uloga Jasona Hayesa u hit seriji “Mornarički specijalci”, koja se od ponedjeljka do petka u večernjem terminu prikazuje i na FOX kanalu. David nije zaboravio svoje glumačke kolege s početka karijere. Priupitan o svom uspjehu, istaknuo je da sve duguje glumici Sarah Michelle Gellar.

“Volio sam raditi sa Sarah – ona je sjajna, sjajna osoba. Bez Sarah ne bih danas bio tu gdje jesam… Puno joj dugujem”, rekao je Boreanaz i još jednom pokazao kako filmske ljubavi i prijateljstva mogu postati stvarna.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime