Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Kultni klasici: 14 nijansi ruževa koje obožavaju ljubiteljice šminkanja i make-up artistice

Unatoč brojnim proizvodima na tržištu, postoje one nevjerojatno univerzalne nijanse ruževa kojima se žene uvijek iznova vraćaju. Od pravih crvenih do nude nijansi, u nastavku potražite 14 klasičnih nijansi ruževa za usne kojih se vjerne mase ne mogu zasititi

U svijetu ljepote ne postoji kategorija koja je više bezvremenska od ruža za usne. Kao trajni simbol moći i ženstvenosti, transformativni potez klasičnog ruža za usne nikada se ne smije podcijeniti. Tijekom desetljeća brendovi su zadovoljili stalnu potražnju s vrtoglavim nizom ponuda, ne ostavljajući nijednu boju, podton ili završetak neostvarene.



No, unatoč obilju mogućnosti, postoje one nevjerojatno univerzalne nijanse kojima se žene uvijek iznova vraćaju. Od pravih crvenih ruževa do nude nijansi, u nastavku potražite 14 klasičnih nijansi ruževa za usne kojih se vjerne mase ne mogu zasititi.  

1/ Revlon Super Lustrous Lipstick – Fire & Ice 

Godine 1952. Revlon je pokrenuo svoju reklamnu kampanju Fire & Ice, s djevojkom s naslovnice Voguea Dorian Leigh u glavnoj ulozi, i izazvao pomutnju svojim kičastim dodatkom koji je osmišljen kako bi se odlučilo odgovara li nekome ova isprobana i hrabra crvena boja. 

 

2/ NARS Lipstick – Dolce Vita 

Inspirirana talijanskom dramom La Dolce Vita iz 1960. u kojoj glumi Anita Ekberg, ova prašnjava boja ruža postiže sofisticiranu ravnotežu između retro i modernih blijedoružičastih usana. 

 

3/ Chanel Rouge Allure Luminous Intense Lip Color – 99 Pirate 

Otkako je lansiran 2006., Chanelov Rouge Allure Luminous Intense Lip Color u liniji Pirate, tamnoplave crvene boje, bio je jedan od najprodavanijih crvenih ruževa svih vremena. 

 

4/ Clinique Almost Lipstick – Black Honey 

Čineći hiper-gotičko ispiranje boje istovremeno laskavim i pristupačnim, tajna iza ove duboke bobičaste nijanse je njezina prozirna, sjajna tekstura poput balzama. 

 

5/ Dior Rouge Lipstick – 999 Matte 

Godine 1953. Christian Dior kreirao je dva “savršena crvena” ruža za pistu, “9” i “99”, a više od pola stoljeća kasnije, ova bogata crvena je prekrasan spoj ta dva. 

 

6/ Charlotte Tilbury Matte Revolution Lipstick – Pillow Talk 

Jedan sloj ove mat nude ružičaste boje pojačat će prirodnu boju vaših usana do jedinstvenog učinka, dok još nekoliko slojeva stvara dramatičniju ljubičastu boju za dozu nenametljivog glamura. 

 

7/ MAC Red Lipstick – Ruby Woo 

Najhladnija od hladnih crvenih, ova kultna nijansa laska gotovo svima, sa suptilnim plavim tonovima koji posvjetljuju zube i bjeloočnice u jednom potezu. 

8/ L’Oréal Paris Colour Riche Lipcolour – Fairest Nude 

Sa svojim nepogrešivim mirisom vanilije, ovaj kremasti pinky-taupe nude postaje proziran i daje poticaj blistavosti širokom rasponu tenova. 

 

 

9/ Tom Ford Lip Color – Bruised Plum 

Ova nijansa je tamnija od tamne šljivei, ali kada prijeđete po sjajnoj, poluprozirnoj formuli, više se čita kao sočna duboka fuksija koju možete slojevito nanijeti do željene neprozirnosti. 

 

10/ NARS Lipstick – Schiap 

Nazvana po talijanskoj dizajnerici Elsi Schiaparelli, koja je šokantnu ružičastu učinila svojom prepoznatljivom bojom, ova električna nijansa boje fuksije jednako je vrtoglava poput njezinih nadrealističkih dizajna. 

 

11/ Giorgio Armani Beauty Rouge D’Armani Matte Lipstick – 400 

Poznata kao “Armani crvena”, ova bogata, visoko pigmentirana grimizna boja postiže savršenu ravnotežu između hladnog i toplog, te je definitivni klasik za izgled starog Hollywooda. 

 

12/ Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture – #19 Fuchsia Pink 

Godine 1979. Yves Saint Laurent predstavio je Rouge Pur ruž za usne br. 19, plavu boju tamne fuksije koja je i dalje bestseler zahvaljujući svojim živopisnim ružičastim pigmentima i zapanjujućoj satenskoj završnici. 

 

13/ Bobbi Brown Lip Color – Brown 

Debitantska linija ruževa za usne legende make up-a, Bobbi Brown, pojavila se na prodajnim mjestima Bergdorf Goodmana 1991. Od svih nijansi, njezina boja za usne u smeđe ružičastoj boji izazvala je najveću senzaciju, pomogavši uvesti nude na usnama u 90-im koji se i danas spominje. 

14/ Guerlain 1830 Rouge Du Tigre 

Nedavno otkrivena za Guerlainovu kolekciju Legendary Reds od strane kreativne direktorice Violette, Rouge Impériale je duboko bobičasto grimizna koja je izvorno lansirana 1870. i bila je prva boja za usne te kuće u stiku. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime