Utorak, 26 ožujka, 2024

Nova izdanja: Sassja, Vatra, Muse, Death Cab for Cutie…

U nastavku vam donosimo pregled najvažnijih novih glazbenih izdanja s regionalne i svjetske glazbene scene, a na popisu su se našli Miach i Hiljson Mandela, Vatra, Muse, Death Cab for Cutie... 

Ni proteklih dana glazbenici nisu imali odmora – stiglo je pregršt novih singlova i albuma! U nastavku vam donosimo pregled najvažnijih novih glazbenih izdanja s regionalne i svjetske glazbene scene, a na popisu su se našli Miach i Hiljson Mandela, Vatra, Muse, Death Cab for Cutie… 



1/ “NLO”, Miach ft. Hiljson Mandela

Domaća glazbena scena dobiva još jedan izvrstan duet. Perspektivna mlada glazbenica Miach i jedno od trenutno najatraktivnijih glazbenih imena Hiljson Mandela, predstavljaju zajednički singl i videospot “NLO”. Pjesma i prateći videospot dostupni su na YouTubeu i u manje od 24 sata od objave ušla je u Top 20 domaće YouTube Trending liste. Miach je istovremeno izdala EP “Između nas” na svim digitalnim glazbenim. 

 

2/ “Javi se kad stigneš”, Vatra

“Javi se kad stigneš” novi je, šesti po redu, singl s nadolazećeg desetog studijskog albuma Vatre. Produkcija je i dalje u sigurnim rukama Jure Ferine i Pavla Miholjevića, video spot je djelo uspješnog mladog redatelja Filipa Gržinčića, dok se za fotografije pobrinuo Matija Turkalj. Pjesma je za slušanje dostupna na YouTubeu i streaming servisima.

3/ “Tišina”, Sassja 

Nakon hitova koji su ju plasirali u sam vrh regionalne glazbene scene te kraće kreativne pauze, Sassja s “Tišinom” prekida tišinu! Uvijek iskrena i svoja, s jednako dojmljivim stihovima, nešto drugačijim ritmom te u pratnji impresivnog spota, odvažna i karizmatična
glazbenica s prvim singlom kojeg objavljuje za Universal Music Hrvatska. Pjesmom “Tišina” Sassja je zakoračila u novi umjetnički smjer, a singl se od sad može čuti u radijskom eteru i na svim glazbenim platformama.

4/ “Will Of The People”, Muse

Američka grupa Muse s novim albumom predvodi ovotjednu službenu top-listu prodaje stranih albuma Hrvatske diskografske udruge. Muse su s novim albumom “Will Of The People” debitirali na prvom mjestu službenih ljestvica brojnih zemalja čime su nastavili niz od sedam uzastopnih albuma s vrha ljestvice. Riječ je o devetom studijskom izdanju ove grupe, i prvom nakon četverogodišnje diskografske pauze. U cijelosti produciran od strane benda, album s 10 pjesama može se poslušati na svim digitalnim servisima. 

 

5/ “Asphalt Meadows”, Death Cab for Cutie

Death Cab for Cutie, indie rock veterani koji su dosad zaradili osam Grammy nominacija, svoj iščekivani deseti studijski album “Asphalt Meadows” objavili su 16. rujna, u pratnji istoimenog singla. Singl “Asphalt Meadows” popraćen je upečatljivim videom iza
kojeg stoji njihova vizualna suradnica Juliet Bryant, a sam album sastoji se od 11 pjesama. “Asphalt Meadows” poslušati se može na svim digitalnim glazbenim platformama. 

6/ “Animals (2018 Remix)”, Pink Floyd

Dočekali smo Animals 2018 Remix. Kultni album Pink Floyda iz 1977. po prvi je put remiksirao James Guthrie, a od sad je dostupan na CD-u, LP-u, BRD-u te u digitalnom obliku. Deluxe gatefold izdanje koje sadrži sva nabrojana pojedinačna izdanja te audio DVD i knjigu bit će dostupan od 7. listopada.

 

8/ ‘Uz mene’, Meritas

S pjesmom “Uz mene” Meritas kao da ljeto, taman na njegovom uzmaku, zadržavaju još neko vrijeme, a opet spremni za jesenske nijanse zrelog zlata koje bojaju naše skore dane. Nakon vrlo radnog koncertog ljeta donose nam nešto prikladno za eter ovih tjedana. “Uz mene” je prvi put predstavljena na festivalu autorica “Femme nouvelle”.

 

9/ ‘Eddie’, Red Hot Chilli Peppers

Odajući počast jednom od najvećih svih vremena, Red Hot Chili Peppers danas su podijelili iskrenu novu pjesmu. “Eddie” se razvija kao emocionalno nabijena himna ukorijenjena snažnim basom, emotivnim ritmom, katarzičnom gitarom i delikatnom vokalnom melodijom s podsjetnikom da slavimo nepobjedivi duh ikone.

 

10/ Kolekcija albuma Joni Mitchell 

Joni Mitchell bila je na prekretnici prije 50 godina. Nakon što je objavila četiri hvaljena albuma s Reprise Recordsom, napustila je izdavačku kuću kako bi se pridružila potpuno novom Asylum Recordsu 1972. Tijekom sljedećih sedam godina, Mitchell će snimiti neke od najhvaljenijih pjesama svoje karijere, a Rhino istražuje početak te plodne ere s “The Asylum Albums” (1972.-1975.) sljedećim dijelom serije Arhiva Joni Mitchell. Kolekcija
sadrži nove remasterirane verzije albuma “For The Roses” (1972.), “Court And Spark” (1974.), dvostrukog live albuma “Miles Of Aisles” (1974.) i “The Hissing Of Summer
Lawns’” (1975.). Sva četiri je nedavno remasterirao Bernie Grundman, a dostupni su od danas kao 4CD i 5LP box setovi te u digitalnom obliku.

11/ ‘For What It’s Worth’, Stevie Nicks 

Stevie Nicks danas je objavila svoju prepoznatljivu verziju bezvremenske protestne pjesme Buffalo Springfielda “For What It’s Worth” kao singl za digitalno preuzimanje i streaming. Dolby Atmos miks pjesme također je sada dostupan na svim platformama koje podržavaju format.

12/ ‘Blue (Da Ba Dee)’, David Guetta & Bebe Rexha

David Guetta i Bebe Rexha vratili nas u ljepša vremena obradom hita “Blue (Da Ba Dee)”. Najbolji DJ prošle godine i legenda glazbene scene proteklog je mjeseca još jednom ujedino snage s Bebe Rexhom nakon uspjeha hitova “Family” i “Hey Mama”.

 

Naslovna fotografija: Joel Bernstein

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime