Nedjelja, 13 listopada, 2024

Norah Jones ponovno u Hrvatskoj: Kraljica pop jazzy stila dolazi sredinom ljeta

Supernagrađivana kantautorica, pijanistica, pjevačica, čije brojke govore 7 studijskih albuma i prodaju više od 50 milijuna ploča, Billboard ju je proglasio najboljom jazz umjetnicom desetljeća 2000-ih, uzela je 9 Grammyja u raznim kategorijama, a njezine su pjesme dosad streamane 6 milijardi puta diljem svijeta

Šesnaest godina od prvog posjeta pulskoj Areni, pop jazzy kraljica Norah Jones ponovno nastupa u Hrvatskoj. Ovaj puta sletjeti će 15. srpnja tekuće godine na opatijsku Ljetnu pozornicu i tamo izvesti the best of repertoar svirajući bezvremenske hitove  “Come Away With me”, “Sunrise”, “Don’t Know Why”, “Chasing Pirates” i druge.



Norah Jones je jedno od najdivnijih bića svjetske pop jazzy scene više od 20 godina. Ona čiji je debitantski “Come Away With Me” šapat iz 2002. i dalje rastopi ledeno doba. Silno prekrasna, duhovita, zabavna, karakterna, forna, nježna, suptilna, milijunska a susjedna, ona koja ne namješta nit fejka osmijeh, baš baš kvalitetna zvijezda. Ujedno supernagrađivana kantautorica, pijanistica, pjevačica, čije brojke govore 7 studijskih albuma i prodaju više od 50 milijuna ploča, Billboard ju je proglasio najboljom jazz umjetnicom desetljeća 2000-ih, uzela je 9 Grammyja u raznim kategorijama, a njezine su pjesme dosad streamane 6 milijardi puta diljem svijeta.

Odbrojavamo do koncerta

Solo glazbenu karijeru započela je 2002. objavom albuma “Come Away With Me” rasprodanog u više od 27 milijuna primjeraka i razvaljujući 5 nagrada Grammy te godine, uključujući album godine, snimku godine i najboljeg novog izvođača. Naredni studijski albumi “Feels Like Home” (2004.), “Not Too Late” (2007.) i “The Fall” (2009.) stekli su platinasti status, a svaki od njih je prodan više od milijun primjeraka, kritike su bile također u rasponu od afirmativnih do superlativnih.

Kompilacija “…Featuring Norah Jones” (2010.) pokazala je njenu svestranost kroz suradnje s izvođačima kao što su Willie Nelson, Foo Fighters, Outkast i Herbie Hancock. Niz singlova iz 2018. uključujući suradnju s imenima poput Mavis Staples, Jeff Tweedy, Thomas Bartlett, Tarriona Tank Ball, Rodrigo Amarante i Brian Blade, od kojih su neki uvršeni u kolekciju singlova “Begin Again”. Posljednji studijski album “Pick Me Up Off The Floor” objavila je 2020., a krajem 2021. objavila je i svoj prvi Božićni album “I Dream of Christmas”. Ponešto od svega najavljeno je kao dio koncertne playliste opatijskog koncerta.

Kapacitet za sjedeća mjesta je ograničen, a ulaznice kreću u prodaju 18.01. putem službene stranice Norah Jones, a redovno će se moći kupiti od 19.01. putem sustava Eventim. Odbrojavamo.

Naslovna fotografija: norahjones

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime