Nedjelja, 13 listopada, 2024

TOP 5 brzih recepata Marije Mazalin u kojima uživamo tijekom ljeta

Marija Mazalin je jedna od najpopularnijih hrvatskih food blogerica, a njeni recepti broje milijunske preglede. Jednostavnost, brza priprema i vizualna prezentacija su ono što privlači pratitelje i motivira ih da i sami isprobaju njene specijalitete

Počele su vrućine i ne da vam se provodi sate u kuhinji? Želite se kupati i uživati u suncu? Ne brinite, mi vam donosimo mali priručnik jednostavnih jela Marije Mazalin. Ako ste ikada na društvenim mrežama tražili inspiraciju, sigurno ste naišli na profil ove food influencerice jer njeni su recepti nezaobilazni na Instagramu i TikToku. Marija Mazalin je jedna od najpopularnijih hrvatskih food blogerica, a njeni recepti broje milijunske preglede. Jednostavnost, brza priprema i vizualna prezentacija su ono što privlači pratitelje i motivira ih da i sami isprobaju njene specijalitete. Svojim detaljnim uputama ova influencerica početnike pretvara u vrhunske kuhare, a kuhanje u jednu od omiljenih aktivnosti. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Marija Mazalin (@marijamazalin)



Bilo da morate pripremiti ručak, a nemate sve namirnice ili vam iznenada dolazi društvo i treba vam ideja čime ih počastiti, Marija ima rješenje za sve. Donosimo vam 5 najboljih recepata koji su pristupačni i jednostavni, a zbog kojih će vam biti jasno zašto ovu food influencericu prati 300 tisuća ljudi na Instagramu i preko 260 tisuća na TikToku. 

Wok s piletinom 

SASTOJCI

• 400g piletine
• 2 srednje mrkve
• 2 rog paprike
• 1 ljubičasti luk
• 1 srednja tikvica
• sweet chilly umak
• rižini rezanci oko 170g

RECEPT

1. Na vrućem ulju ispecite začinjenu piletinu (ja stavim 2 žličice vegete) narezanu na male kockice, srednja vatra, 10ak min

2. Izvadite ju van pa na tavu dodajte još malo ulja

3. Ubacite tanko sjeckane prutiće mrkve (koje ste rezali dok se pekla piletina) pa ih pecite 5min dok ne omekšaju na pola

4. Za to vrijeme nasjecajte rog paprike na tanke prutiće i luk na tanke ploškice pa ubacite i pecite još 5min (sve je na srednjoj vatri)

5. Za to vrijeme nasjeckajte tikvicu na tanke prutiće pa i nju ubacite i pecite još 5min

6. Stavite sweet chilly umaka (oko 4 žlice) i promiješajte

6. Skuhajte rižine rezance prema uputama (ni slučajno prekuhati; u videu su moji najdraži koji imaju 3 dijela i ja koristim 2 kao što je prikazano)

7. Ubacite rezance malo po malo umiješavajući ih i usput dodajte još oko 4 žlice sweet chilly umaka (ili ga dozirajte prema svom ukusu, ja stavljam odokativno pa probam i dodam koliko mi fali) 👌

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Marija Mazalin (@marijamazalin)

Tortilja torta 

SASTOJCI

• 10ak tortilji (imajte 2 pakiranja pa koliko treba za kalup)
• bar 400g sira (gauda, cheddar i sl.)
• oko 200g salame (preferiram neku jaču, ljutu, da se više osjeti, npr. kulen)
• passata i/ili ketchup
• mozzarella 100-200g (u videu je 200g)

RECEPT

1. Upalite pecnicu na 200’C

2. Na tortilju ide sloj passate ili ketchupa (ili oboje pomiješajte), pošteni sloj sira i 4-5 kriški salame

3. Čvrsto zarolajte tortilju kao u videu i prerežite na 4 dijela

4. Posložite u kalup za tortu jedno do drugoga (moj kalup je 26cm)

5. Gore izribajte mozzarellu (opcionalno, može i bez toga)

6. Pecite 20-30min, ovisi o jačini pećnice – dok se sir skroz ne otopi

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Marija Mazalin (@marijamazalin)

Najjednostavniji ručak koji radim godinama 

SASTOJCI

• 400g puretine (ili više ako je veći pleh)
• 150g šunke u ovitku
• 150g gaude
• 150g kiselo vrhnje (20% m.m.)

RECEPT

1. Upaliti pećnicu na 180’C

2. Pleh nauljiti tek toliko da se prekrije dno

3. Puretinu začiniti i rasporediti na pleh

4. Preko nje posložiti šunku

5. Preko šunke ide sir

6. Preko svega kiselo vrhnje

7. Prekriti aluminijskom folijom i peći 60-70min na 180’C

8. Maknuti foliju pa zapeći na 200’C dok gore ne postane lagano smeđkasto (još 10-15min)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Marija Mazalin (@marijamazalin)

Sendvič sladoled   

SASTOJCI

• petit keksi (240g)
• 500g proteinskog sira
• 3 žlice meda (ili zaslađivač po izboru)
• 360-400g pudinga od čokolade (ja sam koristila jedan proteinski od 180g i jedan obični od 200g)

POSTUPAK

1. Obložite kalup prijanjajućom folijom ili, još bolje, papirom za pečenje

2. Posložite kekse, neka ih što više bude cijelih

3. Pomiješajte sir i med pa prebacite na kekse (ja sam to skupa pomiješala direkt u tepsiji da ne prljam posudu 🙈). Probajte i ako vam fali slatkoće – dodajte još meda!

4. Premažite puding preko (i držite foliju zategnutu gore da ne upada u sir i puding)

5. Poredajte opet kekse

6. Stavite u zamrzivač preko noci ili 5-6 sati

7. Pažljivo izvadite iz kalupa i maknite foliju (meni nije odmah išlo, malo po malo sam izdizala rubove i čak okrenula naopačke pa lupnula da ispadne)

8. Ostavite na sobnoj temperaturi 45-60min (ne može se rezati dok je skroz zamrznuto)

9. Rezite kockicu po kockicu 😊

Ps. kad se skroz odledi, može se jesti vilicom kao kolač 😊

❣️Moj kalup je mali, 20x25cm. Ako imate veci, stavite vise svega (narocito pudinga i sira) da bude debel kao moj❣️

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Marija Mazalin (@marijamazalin)

 OREO sladoled od 3 sastojka 

SASTOJCI

• pakiranje Orea (ja uzmem kutijicu od 4 ova mala pakiranja kao u videu)
• oko 100 ml mlijeka
• 100-150 g čokolade za kuhanje

POSTUPAK

1. Izlupajte zatvoreno pakiranje Orea, neka ostanu i manji i veći komadi 😊

2. Protresite ih da to padne dolje pa stavite u času

3. Odrežite vrh pakiranja

4. Ulijte mlijeko da taman prekrije Oreose

5. Zapiknite stapić (mozete si sačuvati štapić od “pravog” sladoleda, kupiti štapiće ili uzeti bilo koji improvizirani (štapiće za ćevape, slamku, žlicu…)

6. Zamrznite preko noći

7. Otopite čokoladu (da bude podatnija, dodajte 1 zlicu kokosovog ulja) i pustite ju da se prohladi 15min

8. Dok se ona hladi, izvadite zaleđene Oreose i pustite i njih 15-ak minuta na sobnoj temperaturi

9. Sladoledu maknite foliju i oblozite ga čokoladom u TANKOM sloju (ako stavite debeli, neće se odmah stvrdnuti)

10. Konzumira se odmah 😊

Ps. Jaako je fino i bez čokolade! Ona je vise za ljepotu i dodatnu slatkoću 😊

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Marija Mazalin (@marijamazalin)

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime