Utorak, 2 travnja, 2024

5 healthy food profila na Instagramu uz koje ćete se zdravije hraniti

Zdravu hranu ovi profili prezentiraju na zanimljiviji i drugačiji način i dokazuju nam da zdrava hrana može biti privlačna i jednostavna za pripremiti

Uvijek smo u potrazi za novim profilima i inspiracijama, naročito kada je u pitanju hrana i kuhanje. Zato smo pretražili Instagram i pronašli pet profila na kojima možete pronaći puno zdravih i drukčijih recepata koji će vas potaknuti da malo promjenite svoju prehranu. Zdravu hranu ovi profili prezentiraju na zanimljiviji i drugačiji način i dokazuju nam da zdrava hrana može biti privlačna i jednostavna za pripremiti. Zelenarium

Ovaj blog zdrave hrane vodi Tina Uglješić koja je blog započela iz hobija. Na Zelenariumu možete pronaći veganske recepte i recepte sa sirovom hranom. Najčešće su to razne varijacije smoothija ili salata. Hrana koju Tina priprema nije 100% sirova, ali je ima više nego termički obrađene hrane. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Zelenarium (@zelenarium)

Zdravo i slasno

Autorica bloga Helena Jakoliš započela je pisati blog nakon što joj je otkrivena celijakija, autoimuna bolest koja nastaje nakon loše reakcije na gluten. U potrazi za novim receptima koji će odgovarat njenoj novoj prehrani, odlučila je pokrenuti blog. Recepti se baziraju na sirovoj, veganskoj i paleo hrani. Ukoliko tražite recepte koji ne sadrže gluten ili i sami patite od celijakije, ovaj blog je za vas. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by 🥑 Helena 🍏Izrada jelovnika🍏 (@zdravoislasno)

Delicious and Healthy by Maya

Maja Brekalo stoji iza bloga Delicious and Healthy by Maya inače stjuardesa koja želi ljude educirati o hrani i zdravoj ishrani. Blog vodi već dugih 10 godina od čega četiri godine ima kulinarske radionice koje se baziraju na biljnoj hrani. Recepti se temelje na biljnoj i po mogućnosti sezonskoj hrani. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Maja Brekalo (@delicious_and_healthy_by_maya)

Cukar

Cukar je blog od nagrađivane Andree Cukrov. Na blogu prevladavaju slastice, ali ne rijetko se nađe i neki zdravi recept. Izdala je i svoju malu božićnu kuharicu i surađivala sa nekoliko hrvatskih časopisa. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Cukar (@andreacukrov)

Ave Dulcis by Tamara

Iza bloga Ave Dulcis krije se Tamara. Kao što se iz imena može pretpostavit radi se o blogu sa slasticama i kolače. Na blogu se mogu naći i slani i zdravi recepti. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Ave Dulcis by Tamara (@ave_dulcis_tamara)

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime