Srijeda, 25 siječnja, 2023

Ako ste u žurbi: 3 doručka pomoću koji ćete puni energije krenuti u dan

Za pripremu kvalitetnog obroka, poput žitarica s visokovrijednim fermentiranim mliječnim proizvodima, za pripremu i konzumiranje trebat će vam samo 5 minuta

Neka su istraživanja pokazala kako, unatoč svjesnosti o važnosti doručka za naše zdravlje, gotovo četvrtina populacije uopće ne doručkuje.  



Velikom broju osoba je za preskakanje prvog dnevnog obroka najčešća isprika nedostatak vremena. No, takve isprike namaju nikakvog temelja jer, primjerice, za pripremu kvalitetnog obroka, poput žitarica s visokovrijednim fermentiranim mliječnim proizvodima, za pripremu i konzumiranje trebat će vam samo 5 minuta.

Niskokalorični ili visokokalorični obrok?

Želite li niskokaloričan jutarnji obrok, odaberite kukuruzne, zobene ili pšenične pahuljice i prelijte ih obranim mlijekom ili fermentiranim mliječnim proizvodima s niskim udjelom mliječne masti.

Ako imate potrebu za visokokaloričnim jutarnjim obrokom, odaberite müsli s dodanim komadićima voća, orašastim plodovima i čokoladom te ih prelijte mlijekom ili jogurtom s višim udjelom mliječne masti. Dobar je odabir i integralno pecivo sa sirom, nemasnom šunkom i povrćem po želji. Preporuča se svakom doručku pridodati po želji voće ili svježi voćni sok.

Najzdraviji izbor za doručak: Napravite sami domaću granolu!

Preporučamo tri različita doručka pomoću koji ćete puni energije krenuti u novi dan:

  1. Žitarice sa jogurtom, voće: jabuka ili banana     
  1. Pecivo od cjelovitih žitarica, mliječni namaz, marmelada, čaša mlijeka
  2. Sendvič: crni kruh sa sjemenkama, mliječni namaz, kriška dimljenog ili usoljenog lososa, svježe povrće po izboru (paprika, rajčica, krastavac), prirodni sok od naranče, jabuke ili mrkve

Pročitajte još...

Chez Darling: Galette Bretonne ili francuski doručak kakav još niste probali

Složena u kvadrat, tako da su obli dijelovi podvijeni, tamna, predivna palačinka koja je punjena ementalerom i šunkom, a na vrhu jaje na oko... Lagano popaprena, svakako malo i posoljena, a sa strane malo neke salatice-sad bih ju nazvala mišancom. Pečeno na putru, ofc. Ekstaza...

Brzi i zdravi doručak: 5 jednostavnih recepata gotovih u 10 minuta!

Ako krenete u dan sa zdravom hranom, to će vas motivirati da tako i nastavite do odlaska u krevet. Svaki dan radnog tjedna započnite s jednim od ovih jednostavnih recepata za doručak

Autofagija: koje su vrste posta i kako pomažu mršavljenju?

Autofagija dolazi od grčkih riječi 'auto' i 'phagein', a doslovni prijevod bi bio samojedenje. Zvuči poprilično zastrašujuće ali samo na prvi pogled. Pravo značenje je posve drugačije jer autofagija označava procese u organizmu koji potiču samočišćenje i regeneraciju u  stanicama

Bademovo ili zobeno mlijeko: koje je bolje za vaše zdravlje?

Alternativni mliječni proizvodi postaju sve popularniji u svijetu. Konkretno, zobeno mlijeko i bademovo mlijeko pojavili su se kao predvodnici koji zamjenjuju obično mlijeko u receptima i pićima. Je li jedno od njih bolje za vaše zdravlje?

Povezano

Novi trendovi u prehrani: Znate li što su postbiotici, mikrozelenje, kelp…

Naši odabiri hrane mogu pomoći u suzbijanju učinaka klimatskih promjena u svijetu. A tome u prilog idu i neke nove, jedinstvene namirnice. Upoznajte superzvijezde koje (polako, ali sigurno) mijenjaju svijet gastro scene

Zdravi, ukusni, maštoviti i jednostavni veganski deserti koje ćete poželjeti sami isprobati

Ovi sočni veganski deserti mirišu na proljeće koje nam stiže, a uz Instagram profile koje smo odabrali priprema veganskih slastica ne mora biti komplicirana. Zaljubite se u veganstvo i isprobajte baš sve recepte!

Kod kuće se jede najbolje: Siječanj je mjesec za sječu kalorija i kilograma

Naš kolumnist i veliki zaljubljenik u gastronomiju, Zlatko Gall, donosi brzopotezne recepte idealne za zimu. Pripremite se na uživanje...

Neodoljiv desert za nedjeljni ručak: Vatrena čokladna pita sa šumskim voćem

Donosimo recept za čokoladnu pitu s kojom nikada nećete pogriješiti - idealan je izbor i kad je pripremate samo za svoje ukućane, ali i kada vam dolaze posebni gosti!

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime