Utorak, 17 svibnja, 2022

Ako ste u žurbi: 3 doručka pomoću koji ćete puni energije krenuti u dan

Za pripremu kvalitetnog obroka, poput žitarica s visokovrijednim fermentiranim mliječnim proizvodima, za pripremu i konzumiranje trebat će vam samo 5 minuta

Neka su istraživanja pokazala kako, unatoč svjesnosti o važnosti doručka za naše zdravlje, gotovo četvrtina populacije uopće ne doručkuje.  



Velikom broju osoba je za preskakanje prvog dnevnog obroka najčešća isprika nedostatak vremena. No, takve isprike namaju nikakvog temelja jer, primjerice, za pripremu kvalitetnog obroka, poput žitarica s visokovrijednim fermentiranim mliječnim proizvodima, za pripremu i konzumiranje trebat će vam samo 5 minuta.

Niskokalorični ili visokokalorični obrok?

Želite li niskokaloričan jutarnji obrok, odaberite kukuruzne, zobene ili pšenične pahuljice i prelijte ih obranim mlijekom ili fermentiranim mliječnim proizvodima s niskim udjelom mliječne masti.

Ako imate potrebu za visokokaloričnim jutarnjim obrokom, odaberite müsli s dodanim komadićima voća, orašastim plodovima i čokoladom te ih prelijte mlijekom ili jogurtom s višim udjelom mliječne masti. Dobar je odabir i integralno pecivo sa sirom, nemasnom šunkom i povrćem po želji. Preporuča se svakom doručku pridodati po želji voće ili svježi voćni sok.

Najzdraviji izbor za doručak: Napravite sami domaću granolu!

Preporučamo tri različita doručka pomoću koji ćete puni energije krenuti u novi dan:

  1. Žitarice sa jogurtom, voće: jabuka ili banana     
  1. Pecivo od cjelovitih žitarica, mliječni namaz, marmelada, čaša mlijeka
  2. Sendvič: crni kruh sa sjemenkama, mliječni namaz, kriška dimljenog ili usoljenog lososa, svježe povrće po izboru (paprika, rajčica, krastavac), prirodni sok od naranče, jabuke ili mrkve

Pročitajte još...

Chez Darling: Galette Bretonne ili francuski doručak kakav još niste probali

Složena u kvadrat, tako da su obli dijelovi podvijeni, tamna, predivna palačinka koja je punjena ementalerom i šunkom, a na vrhu jaje na oko... Lagano popaprena, svakako malo i posoljena, a sa strane malo neke salatice-sad bih ju nazvala mišancom. Pečeno na putru, ofc. Ekstaza...

Brzi i zdravi doručak: 5 jednostavnih recepata gotovih u 10 minuta!

Ako krenete u dan sa zdravom hranom, to će vas motivirati da tako i nastavite do odlaska u krevet. Svaki dan radnog tjedna započnite s jednim od ovih jednostavnih recepata za doručak

Autofagija: koje su vrste posta i kako pomažu mršavljenju?

Autofagija dolazi od grčkih riječi 'auto' i 'phagein', a doslovni prijevod bi bio samojedenje. Zvuči poprilično zastrašujuće ali samo na prvi pogled. Pravo značenje je posve drugačije jer autofagija označava procese u organizmu koji potiču samočišćenje i regeneraciju u  stanicama

Bademovo ili zobeno mlijeko: koje je bolje za vaše zdravlje?

Alternativni mliječni proizvodi postaju sve popularniji u svijetu. Konkretno, zobeno mlijeko i bademovo mlijeko pojavili su se kao predvodnici koji zamjenjuju obično mlijeko u receptima i pićima. Je li jedno od njih bolje za vaše zdravlje?

Povezano

Provjereno: Kod kuće se jede najbolje: 5 top recepata Zlatka Galla

PACCHERI S KOBASICAMA Sastojci: 12 pacchera (šuplja pašta za punjenje, dugačka oko 5 a promjera oko 2,5 cm) 4 hrenovke ili tanje svježe kobasice 2 manje mrkve zeleni...

Đir po gradu: 3 restorana u koja trebate obavezno svratiti kada ste u Splitu

Mazzgon Food, ARTiČOK, i Kinoteka - svaki od ovih restorana izdvaja se ne samo ponudom, svojevrsnim signature jelima, bogatom ponudom koktela i pića, nego i jedinstvenim ambijentom koji cijelu gastro priču zaokružuje na primamljiv način

Provjereno: Kod kuće se jede najbolje – top recepti Zlatka Galla

Donosimo najbolje kućne recepte našeg kolumnista Zlatka Galla, za prste polizati!

Massimo Bottura: Svijet gastronomije kreće u smjeru održive budućnosti!

Nema više isprika. Nosimo veliku odgovornost i moramo poduzeti nešto, svijet nas treba. Pritom ne zaboravite odakle dolazite i tko ste, jer diverzitet i kultura su važni, poručio je chef Massimo Bottura na prvom Weekend Food Festivalu koji je zanimljivim programom i gostima oduševio posjetitelje

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime