Ljeto je vrijeme obilja svježeg povrća, a jedno od najsvestranijih i hranjivih je tikvica. Ova sočna i ukusna biljka nudi mnogo mogućnosti za kreativno eksperimentiranje u kuhinji. Tikvice su niskokalorično povrće koje je bogato hranjivim tvarima. Sadrže značajne količine vlakana, vitamina A, vitamina C i kalija.
Tikvica je povrće koje je neophodno za ljetnu kuhinju. Možete je koristiti na razne načine, od svježih salata do ukusnih glavnih jela, juha i umaka te kao prilog uz ostale namirnice. Iskoristite svježinu i raznovrsnost tikvice u svojim ljetnim receptima kako biste uživali u zdravim, hranjivim i ukusnim obrocima.
Jedna od prednosti tikvica je njihova šarolika priprema. Možete ih jesti sirove, kuhane, pirjane, pečene ili grilane. Dodavanje tikvica u salate, umake, juhe ili priloge može poboljšati okus i teksturu jela. Tikvice također mogu biti sastavni dio različitih jela, kao što su punjenje tikvica, tikvice u tijestu za pizzu ili povrtni wok. Kreativnost je ključna za maksimalno iskorištavanje tikvica u prehrani. Pronašli smo nekoliko Instagram profila koji su nas inspirirali i koji donose zaista odlične recepte pa evo nekoliko super prijedloga za vaš ovosezonski jelovnik!
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram