Srijeda, 13 kolovoza, 2025

Sve čari zelene tikvice: Ovog ljeta isprobajte ove delikatese!

Kreativnost je ključna za maksimalno iskorištavanje tikvica u prehrani. Evo nekoliko prijedloga za vaš ovosezonski jelovnik! 

Ljeto je vrijeme obilja svježeg povrća, a jedno od najsvestranijih i hranjivih je tikvica. Ova sočna i ukusna biljka nudi mnogo mogućnosti za kreativno eksperimentiranje u kuhinji. Tikvice su niskokalorično povrće koje je bogato hranjivim tvarima. Sadrže značajne količine vlakana, vitamina A, vitamina C i kalija.



Tikvica je povrće koje je neophodno za ljetnu kuhinju. Možete je koristiti na razne načine, od svježih salata do ukusnih glavnih jela, juha i umaka te kao prilog uz ostale namirnice. Iskoristite svježinu i raznovrsnost tikvice u svojim ljetnim receptima kako biste uživali u zdravim, hranjivim i ukusnim obrocima.

Jedna od prednosti tikvica je njihova šarolika priprema. Možete ih jesti sirove, kuhane, pirjane, pečene ili grilane. Dodavanje tikvica u salate, umake, juhe ili priloge može poboljšati okus i teksturu jela. Tikvice također mogu biti sastavni dio različitih jela, kao što su punjenje tikvica, tikvice u tijestu za pizzu ili povrtni wok. Kreativnost je ključna za maksimalno iskorištavanje tikvica u prehrani. Pronašli smo nekoliko Instagram profila koji su nas inspirirali i koji donose zaista odlične recepte pa evo nekoliko super prijedloga za vaš ovosezonski jelovnik!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by sisters♡cooking 🇧🇦 (@sisterscooking.ba)

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Jelena Radulovic (@moja_taverna)

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Stefan Božić 👨‍🍳 (@zdravko.kulinarko)

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by missGASTRO (@missgastro_hr)

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Malinca / Prirodni proizvodi (@malincahrvatska)

 

 

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime