Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Ideje za božićne darove u zadnji tren: najljepši su kad ih napravite – sami!

Znamo kako su najljepši božićni darovi oni koji su darovani od srca. Još ako ste ih izradili svojim rukama, pa nekome darovali, nema većeg znaka pažnje

Možda vam se na prvu može učiniti kako niste dovoljno spretni za napraviti sami božićne darove, no ne dajte da vas to spriječi u izradi personaliziranih darova. Čak i ako su to božićni darovi u zadnji tren. Ono što vam treba jest malo strpljenja, kreativnosti i ljubavi.



Donosimo vam pet ideja koje možete izrealizirati sami. Većinu predmeta vjerojatno već  imate doma, a pronašli smo i nekoliko ideja za izradu poklona koje možete napraviti i na sam Božić. Zabavit ćete se radeći ih i onaj kome ih darujete bit će oduševljen svojim paketićem ispod bora. Ne zaboravite svaki poklon ukrasiti ručno izrađenom čestitkom!

Začinske soli

Začinske soli u pripadajućim teglicama sjajan su dar za nekoga tko voli eksperimentirati u kuhinji. Koristiti se mogu u slanim jelima, ali i za slatkiše! Koristite ružmarin, kadulju, komorač, češnjak, koru limuna, limete ili naranče, kajenski papar… Zamislite pečenja s ovakvom solju. Ili čokoladne praline. Inspiraciju potražite na LINKU!

Foto: www.thepioneerwoman.com

Božićno drvce za obožavatelja čaja

Imate čajoljupca među dragim ljudima? E pa za njega je ovu upravo savršen poklon. Plus, zaista ga možete napraviti na sam Božić. Na spužvasti stožac vrućim ljepilom pričvrstite vrećice čaja. Stožac pričvrstite na okruglu kartonsku kutijicu ispunjenu rižom kako bi vaše drvce bilo stabilnije. I ne zaboravite zvijezdu na vrhu za potpuni dojam.

božićni darovi u zadnji tren
Foto: www.thirstyfortea.com

Kutija domaćih kolača

Možete li zamisliti bolji božićni poklon od kutije domaćih kolačića? Ni mi. Ukusne kolačiće spakirajte u limenu ili kartonsku kutiju s veeeeelikom mašnom. Ako i niste maher(ica) u izradi božićnih kolača, s ovim keksićima ne možete pogriješiti. Recept za najfinije vanilin kiflice potražite na Chez Darling: Najbolji recept za vanilin kiflice – jer Božić nije Božić bez njih!

božićni darovi u zadnji tren
Foto: Unsplash

Pleteni prekrivač

Mekan, topao i udoban prekrivač za mamu dok gleda televiziju bit će čas posla ukoliko znate plesti. Ako i ne znate nije teško naučiti uz video koji vam donosimo. U manje od sat vremena vaš će božićni poklon biti spreman. Zapravo, toliko bi vam se moglo svidjeti nećete moći prestati.

 

Citrusni šećerni piling

Ako još niste napravili domaći piling od šećera, sad je pravo vrijeme. Jednostavno ga je napraviti, divno miriše i koža je nakon njegova korištenja mekana i glatka, pa će ga vaša najbolja prijateljica obožavati. Za ovaj pilin trebt će vam organsko kokosovo ulje, šećer i korica naranče, a postupak kako ga napraviti pronađite na LINKU.

Foto: www.aliceandlois.com

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime