Petak, 11 listopada, 2024

Ljetujmo odgovorno: Pronašli smo top kreme za sunčanje koje ne zagađuju more!

Osim plastike, svake godine 25.000 tona proizvoda za sunčanje završi u našim morima. Zato je važno da koristimo kreme za sunčanje koje ne zagađuju more

Jeste li znali da Sredozemno more akumulira 7% ukupne globalne mikroplastike, a sadrži samo 1% svjetske vode te da plastika iznosi više od 85% morskog otpada*? Plavi svijet – Institut za istraživanje i zaštitu mora – hrvatska je neprofitna nevladina organizacija sa sjedištem na otoku Lošinju. Institut Plavi svijet stremi izvrsnosti kroz tri programa – istraživački, obrazovni i program zaštite mora. Glavni interes je istraživanje velikih morskih kralješnjaka, a aktivnosti također imaju za cilj podizanje svijesti javnosti te očuvanje i zaštitu cjelokupnog morskog okoliša i održivi razvoj.



Već drugu godinu zaredom Pupa podržava djelovanje Plavog svijeta čak i kroz same proizvode koji su bez nepotrebnog pakiranja, od 100% reciklirane plastike, od čega je čak 20% plastike izvučeno iz mora. Osim plastike, svake godine 25.000 tona proizvoda za sunčanje završi u našim morima. Zato je važno da kreme za sunčanje ne zagađuju more.

Pupa proizvodi iz SUN linije, osim što ne zagađuju more, njeguju i štite kožu. Mješavina su savršeno balansiranih fotostabilnih filtera. Formule sadržavaju aktivne sastojke posljednje generacije koji sprečavaju utjecaje infracrvenih zraka. Dermatološki su testirane te sadržavaju samo funkcionalne i potrebne sastojke, a ne sadržavaju životinjske derivate. Osim toga, formule sadrže i patentirani sastojak koji stimulira proizvodnju melanina za brže dobivanje boje kože.

U SUN asortimanu zaštita postoji tekstura za svakoga!

U bogatoj ponudi pronaći ćete: 

  • lagani nevidljivi sprej – INVISIBLE SUNSCREEN SPRAY

  • mlijeko u spreju – SUNSCREEN MILK
  • dvofazni uljni sprej – INVISIBLE TWO-PHASE SUNSCREEN

 

  • i hranjivu kremu – SUNSCREEN CREAM

Svi zaštitni faktori su multifunkcionalni – mogu se koristiti na licu, tijelu, tjemenu, kosi te tako pružaju kompletnu zaštitu od sunca. Za najmlađe u ponudi je SPF50+ Babies&Kids koji će zaštititi i najosjetljiviju kožu uz formulu obogaćenu prebioticima.

Ljubitelji preplanulog tena pronaćće najbolje saveznike u kultnoj TANNING UNGUENT marmeladi za ubrzano tamnjenje, a ljubitelji laganije teksture će se zaljubiti u novu formulu TANNING WATER maglice u spreju koja ubrzava tamnjenje.

Proizvod iz AFTER SUN linije ima formulu s prirodno dobivenim sirovim sastojcima, uz to su i CLEAN FORMULE, što znači da imaju samo funkcionalne i potrebne sastojke. Za njegu nakon sunčanja, AFTER SUN MILK će se pobrinuti za oporavak kože, ali i da produlji brončani ten uz SUN OPTIMIZER. Mlijeko s efektom hlađenja minimizira crvenilo i dubinski hrani kožu te joj vraća hidrataciju.

Ovo ljeto osunčaj svoju kožu proizvodima koji ne štete morima uz PUPA proizvode za sunčanje i postani morski ranger tako što ćeš instalirati MARINE RANGER aplikaciju putem koje možeš dojaviti istraživačima svoja opažanja dupina, kitova ili morske medvjedice. 

 

Fotografije: Press

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime