Petak, 5 srpnja, 2024

RUNDA: Poznati su prvi regionalni dobitnici iz 5 glazbenih kategorija

"Imati najbolji album najgore godine nije mala stvar" - poručuju iz grupe Repetitor, a Mixer.hr donosi potpuni popis dobitnika nagrade koju su pokrenuli članovi Regionalne udruge nezavisnih diskografa, želeći odabrati najbolja izdanja, pjesme i izvođače u minuloj godini unutar članstva udruge

Nagrada RUNDA pokrenuta je na poticaj članova Regionalne udruge nezavisnih diskografa, s glavnim ciljem da se nagrade najbolja izdanja, pjesme, izvođači i izdavači u minuloj godini (zaključno s 30.11.2020.) i to isključivo unutar članstva udruge.U nominacijskom procesu sudjelovalo je 28 članova Runde, te je ukupno nakon procesa verifikacije, u svim kategorijama nominirano 63 albuma, 177 pjesama36 novih izvođača, te 12 diskografa u kategoriji ‘Najbolji izdavač’, a 11 diskografa u kategoriji ‘Najbolji mali izdavač’.

U konkurenciju koju čine samo izdanja članova Runde, nominacije su raspoređene u pet kategorija: 

NAJBOLJI ALBUM
NAJBOLJA PJESMA
NAJBOLJI NOVI IZVOĐAČ
NAJBOLJI IZDAVAČ
NAJBOLJI MALI IZDAVAČ

Za nagrade su mogli glasati članovi Runde, no da bi se dobio što objektivniji izbor nije se moglo glasovati za vlastita izdanja kao niti za sebe kao izdavača. S namjerom što veće objektivnosti, u glasovanje je također bio uključen i forum odabranih novinara i glazbenih profesionalaca koji prate regionalnu glazbenu scenu.

NAJBOLJI ALBUM

RUNDU u kategoriji ‘Najbolji album’ osvojio je album ‘Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji’ grupe Repetitor u izdanju Moonlee Records

REPETITOR
Fotografija: Srđan Veljović

“Hvala Rundi u ime celog benda, producenta Milana Bjelice, snimatelja Uroša Milkića, izdavača Moonlee Records i svih ostalih koji su pomogli snimanje i izlazak ovog albuma. Hvala ljudima koji nas verno prate i podržavaju što se ne osećamo sami sada kada je prazan prostor među nama silom prilika.” – zahvalio je bend zaključivši:

“Imati najbolji album najgore godine nije mala stvar.”

Drugo mjesto u kategoriji ‘Najbolji album’ pripalo je albumu ‘Škrinja’ Alejuandra Bundije (Dallas Records), a treće ‘I Glow’ – Je Veux (LAA).

**Recenzije albuma ‘Škrinja’ i ‘I glow’ možete čitati i u Mixerovoj kolumni Zlatka Galla:

PARANGALL / ALEJUANDRO BUENDIJA, Škrinja – Najbolji domaći album u korona sezoni

PARANGALL I Je Veux: Ona doista sjaji ili čista renesansa domaćeg popa!

NAJBOLJA PJESMA

 1. Nedjelja ujutru’ grupe Buč Kesidi (Kontra)
 2. ‘Kost i koža’ grupe Repetitor (Moonlee Records)
 3. ‘Zemi se’ benda 21 Vek (Balkan Veliki) + ‘Dežuje’ dua balans (Kapa Records)

“Hvala Rundi i svim novinarima i kolegama iz industrije koji su glasali na ovoj nagradi. Najbolja pesma u regionu zvuči fenomenalno! Vidimo se uskoro. Volimo vas!”, izjavili su članovi grupe Buč Kesidi.

NAJBOLJI NOVI IZVOĐAČ

 1. Pocket Palma (Aquarius Records)
 2. Je Veux (LAA)
 3. Mark Mrakovčić (Dostava zvuka)

Anja Papa i Luka Vidović (Pocket Palma) nisu skrivali oduševljenje:

“Neopisivo nam je drago da smo od svih kvalitetnih novih izvođača baš mi odabrani kao novi bend godine u cijeloj regiji!”

“U ovoj čudnoj godini to nam stvarno puno znači i zahvalni smo svima koji su sudjelovali u toj odluci. Hvala što ste prepoznali trud i kvalitetu u onome u čemu najviše uživamo!”, poručili su.

POCKET PALMA

NAJBOLJI IZDAVAČ

 1. Dallas Records
 2. Pop depresija
 3. Geenger Records

“Uz zahvalu svima koji su dali glas za Dallas Records, moram reći da je privilegija osvojiti prvu RUNDU za izdavača godine u konkurenciji brojnih uspješnih izdavača iz cijele regije. Ovo je naravno rezultat rada svih timova Dallas Recordsa na svim teritorijima i svih naših izvođača, bez kojih ni naš posao ne bi bio tako prepoznatljiv i uspješan.”, istaknuo je Dario Draštata iz Dallas Recordsa.

NAJBOLJI MALI IZDAVAČ

 1. Moonlee Records
 2. Kontra
 3. PDV Records

“Jesmo izdavači, jesmo mali, (možda) jesmo najbolji, ali bitnije je da ima Runda za sve izdavače iz regije.  :)”, poručio je Miran Rusjan iz Moonlee Recordsa

Inicijalno je bilo zamišljeno da se krajem godine održi i online dodjela nagrada, no zbog situacije uzrokovane pandemijom i krizne situacije nastale uslijed razarajućih potresa u Hrvatskoj odlučeno je da se dodjela ove godine neće održati, a nagrade će dobitnicima biti dostavljene u idućih nekoliko dana.

Snimljene video-poruke dobitnika bit će objavljene na društvenim mrežama Runde.

Fotografije: RUNDA

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime