Subota, 18 studenoga, 2023

Willie Nelson objavio 150. album uoči 90. rođendana!

Posljednji album slavnog glazbenika 'A Beautiful Time', nagrađen je na nedavnoj dodjeli Grammyja u kategoriji za najbolji country album. Willie je nominiran i za ulazak u Rock & Roll Hall Of Fame

S ovim izdanjem, Willie Nelson donosi vlastitu perspektivu trajnog glazbenog naslijeđa Harlana Howarda. Za svoj novi album, Willie Nelson i bend snimili su svježe interpretacije 10 klasičnih skladbi koje je napisao legendarni američki tekstopisac Harlan Howard, Williejev rani glazbeni suvremenik koji je slavno definirao veliku country pjesmu kao “tri akorda i istina”. Posljednji album slavnog glazbenika “A Beautiful Time”, nagrađen je na nedavnoj dodjeli Grammyja u kategoriji za najbolji country album. Willie je nominiran i za ulazak u Rock & Roll Hall Of Fame.
 
Prema jednoj mjerodavnoj listi, ovo je Williejev 150. album! Otkako je prvi put objavljena lista u 2020., popis je trebalo ažurirati sa sedam albuma. Popis uključuje potpuno novu recenziju novog albuma:“Willie vraća tu uslugu i dug svakog obožavatelja countryja Harlanu (Howardu) s “I Don’t Know A Thing About Love”. To je posveta jednom skladatelju, tradiciji koja je nekoć bila glavna stvar u Nashvilleu…koju su u biti napustile sve country zvijezde osim Willieja… Willie je radio na ploči s producentom Buddyjem Cannonom, čiji je prvi zadatak bio smisliti popis potencijalnih pjesama… Činjenica da su te pjesme postale hitovi u više razdoblja s izrazito različitim aranžmanima, ukazuje na njihovu bezvremenost. Ali ove snimke je Willie želio smjestiti točno u honky-tonk iz sredine šezdesetih… Rezultat je gotovo sigurno najveća country ploča u zemlji koja će biti objavljena 2023.”

Na albumu je radio s dugogodišnjim suradnicima

S naslovnicom Micaha Nelsona (Williejevog sina), “I Don’t Know A Thing About Love” producirao je dugogodišnji glazbeni suradnik Buddy Cannon i predstavlja 10 studijskih izvedbi. Na albumu je band u kojem su: Willie Nelson (Trigger, glavni vokal), Larry Paxton (bas, tic tac bas), Lonnie Wilson (bubnjevi), Bobby Terry (akustična gitara, električna gitara), James Mitchell (električna gitara), Mike Johnson (steel gitara), Mickey Raphael (harmonika), Jim “Moose” Brown (klavir, sintesajzer, B3 orgulje, Wurlitzer), Wyatt Beard (prateći vokal) i Melonie Cannon (prateći vokal).

Uz novi album, nedavno je objavljen sastav za Nelsonov godišnji “Luck Reunion”. Zakazano je za 16. ožujka u Williejevom dvorištu. Na ovogodišnjem događaju nastupaju:  Willie Nelson and Family, Spoon, Jimmie Dale Gilmore & The West Texas Exiles, Guster, Leon Russell Tribute koji uključuje Beaua Bedforda, Roberta Ellisa i prijatelje, Particle Kid i druge.

Na proslavi Willijevog 90. rođendana u travnju, u dvije večeri će se održati “Long Story Short: Willie Nelson 90”, koncert pun zvijezda koji će predstaviti Blackbird Presents. Održat će se u subotu i nedjelju, 29. i 30. travnja u legendarnom Hollywood Bowlu.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime