Srijeda, 17 srpnja, 2024

Dvorišta ponovno postaju središte dobre zabave: U srpnju otvaraju svoja vrata!

Dvorišta i dalje ostaju vjerna svojom izvornom programu i konceptu, tako da vas i ove godine očekuje niz sjajnih mladih pjevača i glazbenika. Dvorišta su pritom – za sve od '7 do 77', a zapravo 'od 0 do 100' – kao i do sada besplatna!

Već 10 godina Dvorišta pričaju priče o Zagrebu, a od 12. do 23. srpnja – na 12 dana – otvaraju vrata gornjogradskih palača i postaju središte zabave, druženja, otkrivanja i glazbenih nastupa uživo. Zavirite i ove godine iza njihovih fasada, jer tamo vas očekuju brojna iznenađenja!‘Predivna stvar. Svaka čast onom tko se sjetio oživiti dvorišta koja su čudesna. Ovim je oživio cijeli Gornji grad. Osjećam se kao turist u vlastitom gradu’ – poznati je citat koji je jedna Zagrepčanka zapisala u knjigu dojmova sad već davne 2014. godine. ‘Hvala pametnim ljudima koji su zakotrljali ideju i pretvorili gornjogradska dvorišta u ljetnu
senzaciju’, jedan je od medijskih napisa, koji najbolje govori o čemu je u slučaju Dvorišta riječ. I doista, Dvorišta su već 10 godina i ‘pravo urbano cool događanje s dušom‘, i ‘projekt kakav Zagreb još nije imao‘, i ‘prava ljetna senzacija‘. Događaj je to koji se ne propušta.

Magija ovogodišnje manifestacije još nije u potpunosti otkrivena!

’10 dvorišta za 10 godina’, poruka je u znaku koje će se održati ovogodišnja manifestacija – no organizatori ih još ne otkrivaju sve! Zasad neke, dobro poznate, poput atrija Muzeja grada Zagreba (Opatička 20) i Arheološkog vrta MGZ-a (Opatička 22), kao i Dvorišta Zvjezdarnice uz Popov toranj (Opatička 22).

Organizatori su s velikim veseljem najavili da se u program Dvorišta vraća novoobnovljena Gimnazija Tituša Brezovačkog u prostoru nekadašnjeg Plemićkog konvikta, ove godine sa čak 2 lokacije (ulaz s Jezuitskog trga), kao i lokacija Hrvatskog instituta za povijest – također s 2 prostora (u Opatičkoj 10, kao i ulazom s Radićeve ulice).

A sva ona, kao i druga koja će biti uskoro otkrivena, doista pričaju svoje unikatne, posebne, zanimljive i nesvakidašnje priče. Priče koje treba otkriti! 

Sjajna glazba i besplatni programi za sve generacije!

Dvorišta su i sinonim za sjajnu glazbu, a bogatim programima kroz godine manifestacije prošli su i Matija Cvek, i Antonela Đinđić, i Gordana Marković, i Lu Jakelić, i Ivana Galić, i Matej Mudrovčić, i Zsa Zsa, i Zdenka Kovačiček i Ansambl Antiphonus, i još mnogi drugi. Dvorišta i dalje ostaju vjerna svojemu izvornom programu i konceptu, tako da vas i ove godine očekuje niz sjajnih mladih pjevača i glazbenika. Dvorišta su pritom – za sve od ‘7 do 77’, a zapravo ‘od 0 do 100’ – kao i do sada besplatna!

Fotografije: Press

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime