Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Festival Modro i Zeleno u Makarskoj: Dodjela nagrada Milan Mladenović

Dodjela ovogodišnje nagrade 'Milan Mladenović' uz nastupe vrsnih izvođača održati će se 21. i 22. rujna u Makarskoj na Festivalu 'Modro i Zeleno'

Odluka da se ovogodišnja dodjela nagrade “Milan Mladenović”, koju dodjeljuje Zadužbina Milana Mladenovića, dogodi u Makarskoj 21. i 22. rujna više je no logična i dobrodošla. Ne samo stoga što je riječ o omiljenoj ljetnog adresi kultnog lidera EKV već i zbog dobro znanoj povezanosti makarske publike s velikim i bitnim glazbenim događanjima. Potom, pozornica u Parku fra Jure Radića baš je idealno mjesto za velike open air koncerte. A takav je i ovaj pred nama.Jer, u okviru prvog izdanja festivala “Modro i zeleno” – koji ime duguje i znanoj pjesmi EKV-a ali i makarskoj morskoj modrini i zelenilu borova koje u nju uranja – nastupiti će legrendarni Partibrejkersi, Artan Lili, Dina Jašari, Rezerve i Pardon dok drugi festivalski dan pripada Hiljsonu Mandeli i Vojku V kojima će se pridružiti Djeca! i Ki Klop.

Čvrsta poveznica

Riječ je o izvođačima različitog glazbenog profila, no kojima je zajednička strast prema glazbi i odabranom muzičkom stilu bez obzira bio to garažni rock, noise-pop, neopsihodelični pop, grunge, electro punk, indie pop rock ili pak hip hop. Upravo to je i ona čvrsta poveznica koja ih veže s Milanom Mladenovićem čija je glazba – baš kao i ova aktera festivala “Modro i zeleno” – izvan ograničenja zadanim rokom trajanja i graničnim međama.

 

Sama dodjela nagrade održat će se 21. rujna u znanom Malakološkom muzeju u Makarskoj. Organizatori festivala za kojeg ne trebaju ulaznice već samo dobra volja i želja za dobrom glazbom su grad Makarska i njegova agilna Turistička zajednica.

Naslovna fotografija: Photo by Anton Sharov on Unsplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime