Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Fyre Festival 2: Nakon faila prvog festivala, drugi je već rasprodan

Nakon što su obećali party iz snova na privatnom otoku i dobili poznate modele da promoviraju Fyre Festival, sve je to palo u vodu. Sada je organizator prvog festivala Billy McFarland objavio da su u prodaji ulaznice za drugi festival

Nakon što su obećali party iz snova na privatnom otoku i dobili poznate modele da promoviraju Fyre Festival, sve je to palo u vodu. Sada je organizator prvog festivala, Billy McFarland, objavio da su u prodaji ulaznice za drugi festival. Ulaznice su već u prodaji po simboličnoj cijeni od 499 dolara po komadu, a festival bi se trebao održati u prosincu 2024. To je objavljeno 20. kolovoza, a svega dva dana kasnije McFarland je tvrdio da je festival rasprodan u cijelosti. Web stranica događaja ipak tvrdi drukčije i da bi uskoro trebalo doći još ulaznica po cijeni između 799 i 7999 dolara. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Billy McFarland (@pyrtbilly)

Nedovoljno informacija o festivalu

O nadolazećem festivalu još nema puno informacija, a na webu samo stoji da je lokacija Fyre Festivala negdje na Karibima. U međuvremenu se oglasila i turistička zajednica Bahama koja je rekla da “neće podržati niti odobriti nijedan događaj na otocima “povezan” s McFarlandom” prema NBC-u.

Početkom travnja moglo se naslutiti da će biti drugi dio festivala

Pretpostavke o održavanju novog Fyre Festivala pojavila su se početkom travnja kada je McFarland tweetao puno zagonetnih tweetova. “Fyre Festival II se konačno održava” rekao je poduzetnik. “Recite mi zašto biste trebali biti pozvani.”

Fail prvog festivala

Obećano iskustvo vjerovatno neće biti ni blizu cijene. Prvi Fyre festival obećavao je luksuzno iskustvo života. Uz promociju festivala, suosnivač reper Ja Rule trebao je promovirati i istoimenu McFlandovu aplikaciju za rezerviranje glazbe. U marketinškoj kampanji bilo je puno poznatih lica iz svijeta modelinga i influencerice. Kendall Jenner, Emily Ratajkowski i Bella Hadid samo su neke od manekenka koje su bile u kampanji. 

Nedugo nakon Fyre festival se raspao, a sudionici su ostavljeni na cijedilu. Uvjeti koji su ih tamo dočekali bili su daleko od obećanja pa ih je tako dočekalo malo vode i nedovoljno skloništa. Cijela je situacija poslužila kao inspracija za dva dokumentarca, “Fyre” na Netflixu i “Fyre Fraud” na Huluu u SAD-u. 

Ponovni pokušaj da se održi drugi dio festivala

Organizator festivala Billy McFarland priznao je krivnju za prijevaru putem interneta i dobio šestogodišnju zatvorsku kaznu. Iz zatvora je pušten u ožujku 2022., ali u svojoj namjeri održavanja festivala ne posustaje. 

Suosnivač Ja Rule je prije davao znakove koji su se mogli protumačiti da bi ponovno sudjelovao u Fyre Festivalu, ali ostaje nejasno hoće li raditi s McFarlandom. “Uopće se ne sramim Fyrea. Jer čovječe, ideja je bila briljantna” reko je u 2019. za TMZ. “To je najlegendarniji festival koji nikada nije bio. Imam planove stvoriti kultni festival, ali niste to čuli od mene.” dodao je. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime