Četvrtak, 21 ožujka, 2024

10 serija na Netflixu koje će vas nadahnuti na nove hobije i izazove

Osjetiti nadahnuće za isprobavanje novih stvari u stvarnom životu dok se istodobno zabavljate zvuči i više nego nevjerojatno, zar ne? Zato započnite svoju avanturu u potrazi za novim omiljenim naslovima koji će unijeti kreativnu iskru u vaš život

Jeste li ikad pomislili kako je Netflix zapravo platforma koja nesumnjivo nudi mnoštvo sadržaja za zabavu, ali ujedno može biti i zlatni rudnik raznih ideja.



Ne samo da ćete na njemu pronaći savršen naslov za večernje druženje, već će vas često inspirirati da isprobate nešto potpuno novo i to na uzbudljiv, zabavan i jednostavan način.

Nadahnuće za isprobavanje novih stvari u životu

Naime, veliki izbor sadržaja na Netflixu potiče korisnike da nadiđu svoje navike te pronađu nove naslove i tako otkriju nove strasti i hobije – poput kuhanja, slikanja ili čak igranja šaha koji će ih ispuniti zadovoljstvom i novim iskustvima. Osjetiti nadahnuće za isprobavanje novih stvari u stvarnom životu dok se istodobno zabavljate zvuči i više nego nevjerojatno, zar ne? Zato započnite svoju avanturu u potrazi za novim omiljenim naslovima koji će unijeti kreativnu iskru u vaš život.

Za početak, predstavljamo listu od 10 naslova koji mogu inspirirati korisnike da se otvore novim izazovima, obogate znanje i prošire vidike te oblikuju osobnost, a možda čak i promijene životne navike: 

1/ Zaigrajte partiju šaha uz Damin gambit

Priča o briljantnoj Beth, koja usavršava svoje strategije kako bi pobijedila najbolje svjetske šahiste potaknula je mnoge ljude da igraju šah, čak i one iz zemalja potpuno lišenih šahovske tradicije. Put do svladavanja velemajstora dug je i pun prepreka, ali tko zna – možda se upravo zahvaljujući ovih osam napetih epizoda u Hrvatskoj pojave novi šahovski velemajstori? 

5 razloga zašto pogledati Damin gambit (i poneki razlog protiv)

 

2/ Pobrinite se za očuvanje Planeta uz Davida Attenborougha: Moj život na našem planetu

David Attenborough svjetski je poznati putnik koji cijeli niz godina prepričava nevjerojatne priče o Zemlji i njezinim prirodnim bogatstvima novim generacijama gledatelja. Nježni, sijedi gospodin posjeduje veliku mudrost koju može prenijeti drugima. Ovo znanje je bezvremensko. Stoga se isplati pažljivo poslušati i vidjeti što još možemo učiniti kako bismo spasili ovaj svijet od razaranja i uništenja! 

3/ Plesati je zdravo, stoga se pokrenite uz Harmoniju pokreta

Ples nije samo umjetnost, već i način izražavanja sebe i svojih emocija. Sve što trebate je malo prostora u dnevnoj sobi, pritisnuti tipku ‘play’… i započeti satove plesa s najvećim majstorima plesa iz cijeloga svijeta. Pokažite svijetu što imate za reći kroz plesne pokrete!

 

4/ Okušajte se u stvaranju vrhunskog kulinarskog doživljaja uz Chef’s table

U ovoj seriji nominiranoj za Emmy upoznajte kulinarske zvijezde iz cijelog svijeta koje inovativnim specijalitetima i uzbudljivim desertima uvode revoluciju u kuhinju. Pogledajte jednu od epizoda kako biste pronašli kulinarsku inspiraciju te poslužite nešto posve novo čime ćete vašim najmilijima razmaziti nepce slasnim zalogajima. Postanite zvijezda kuhinje!

 

5/ Osvojite crni pojas od Cobra Kai

Prije više od 25 godina, premijera kultnog filma Karate Kida izazvala je procvat borilačkih vještina. Avanture Daniela LaRussa i Johnnyja Lawrencea predstavljaju veliki povratak ovoj kultnoj priči. Možda je došlo vrijeme da izvadite svoj prašnjavi kimono, dogovorite termin u najbližem klubu i vratite se treniranju? P. S. Oni koji nemaju kimono mogu trenirati i u trenirci. 

 

6/ Postanite stručnjak u Terapiji za pse 

Nema psa, pasmine i ponašanja koje Jas Leverette iz Obuke pasa Cali K9 ne može ispraviti. Pogledajte kako trener pasa iz Oaklanda radi s raznim pasminama i vlasnicima te naučite par trikova kojima ćete i vi izdresirati svog psa. 

 

7/ Opustite se uz Headspace: Vodič kroz meditaciju 

Svi znaju da je Netflix zabavan, ali mir je također vrlo važan u svakodnevnom životu. Točnije, riječ je o mini-priručniku o tome kako postići stanje blagostanja kroz duševne animacije zajedno s tehnikama i vođenom meditacijom koje će vas zasigurno potaknuti na tjelovježbu. 

 

8/ Zablistajte na sljedećem događaju gledajući Šminkom do zvijezda

Pratite natjecanje nadobudnih mladih vizažista koji se suočavaju s osebujnim izazovima kako bi osvojili priliku za slavu i uspjeh u industriji ljepote. Neka vas serija inspirira u pronalasku idealnog izgleda za večernji događaj, a budućim profesionalnim vizažistima dopustite da vas nauče razne trikove šminkanja. 

 

9/ Inspirirajte se remek-djelima iskusnih Majstora stakla

Skulptura ima mnogo lica i oblika koji vas mogu zaista oduševiti. U ovoj emisiji gledajte natjecanje deset iskusnih staklara koji će pokušati napraviti najbolju skulpturu i osvojiti 60.000 dolara te naslov prvaka. I tko zna – možda će vas potaknuti da se i vi odvažite u umjetnosti puhanja stakla. 

 

10/ Odvažite se na promjenu – postanite Gladijatori našeg doba 

Nakon ovog dokumentarnog filma, nikada više nećete meso gledati na isti način – čak će i najuporniji ljubitelji mesa početi razmišljati o odabiru veganske prehrane. Uz pomoć znanstvenika i vrhunskih sportaša, UFC borac kreće u potragu za najboljom prehranom za vrhunske sportske rezultate i zdravlje. A što je s vama… Što kod vas može potaknuti veliku promjenu? 

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime