Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Grše, predvodnik novih generacija hip-hop scene, uskoro u Tvornici kulture

Kroz tri godine aktivnosti, etablirao se u vodeće hip-hop ime nove generacije, a njegove pjesme ostvaruju milijunske brojke slušanosti

Nagrađeni triljski reper Grše, predvodnik nove generacije hip-hop domaće scene, godinu započinje velikim samostalnim koncertom u Zagrebu. U subotu, 4. veljače, ponovno stiže u zagrebačku Tvornicu kulture, mjesto gdje je gotovo prije točno godinu dana održao svoj najveći solo koncert do sada.Pravog imena Grgo Šipek, a javnosti poznatiji kao Grše, ovaj reper iz Trilja publici se predstavio 2019. godine debitantskim albumom “Tilurium”. Tada je zaokupio pažnju hip-hop zajednice, da bi već 2021. nadmašio sva očekivanja albumom “Platinum” koji je pomeo streaming platforme i istaknuo se kao najbolji hip-hop album te godine. Priznanje za svoj rad dobio je i u obliku glazbene nagrade Rock&Off.

Milijunske brojke slušanosti

Kroz tri godine aktivnosti, etablirao se u vodeće hip-hop ime nove generacije, a njegove pjesme kao što su “Mamba”, “Highlife” ili “Sin City” ostvaruju milijunske brojke slušanosti i pregleda videospotova na streaming platformama te zauzimaju visoke pozicije digitalnih YouTube Trending i Billboard Croatia Songs chartova.

Sredinom listopada prošle godine, objavio je aktualni singl “Sip”; pjesma je to koja zvukom i spotom odaje počast razdoblju 2000-ih, prateći video broji više od 2,5 milijuna pregleda na YouTubeu, a njenu produkciju potpisuju Lockroom i El Maar. Po objavi, singl je dosegnuo 2. poziciju domaćeg YouTube Trendinga, dok se na Billboard Croatia Songs chartu našao na 4. mjestu.

Uz britku liriku i vrhunsku produkciju, njegova snaga su i adrenalinom ispunjeni nastupi koji oduševljavaju publiku; do sada je održao čitav niz koncerata u Hrvatskoj i regiji, što uključuje i nastup na zatvaranju cijenjenog EXIT Festivala.

Upravo takav energičan nastup priprema i 4. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture, o čemu otkriva: “Za ovaj koncert se pripremamo punom snagom. Želja mi je da fanovima priredim noć za pamćenje i na taj način im zahvalim za svu njihovu podršku do sada.

Naslovna fotografija: Julijan Labrović

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime