Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

INmusic Fest 2024: Top 10 headlinera koji ove godine nedostaju!

Dodali smo prijedloge izvođača koji su ove godine koncertno i festivalski promotivno aktivni s novim albumima i koncertima, a koji bi svojim novim izdanjima ili kvalitetom bitno proširili i atraktivnošću doprinijeli povratničkom INmusic festivalu

Povratnički INmusic Fest se od ove godine 24. do 26. lipnja ponovo vraća na zagrebački Jarun. Zatvorili su listu od headlinera po klasičnom win-win sistemu ‘za svakog ponešto’, stilski prošarano od gitarističkog rock and rolla do plesne elektronike.Ove godine će se uživati u imenima od Smashing Pumpkinsa, The Nationala, Paula Nutinija, Hoziera, preko Gaslight Anthema, Viagra Boysa, sve do Royksoppa, Sleaford Modsa, Gossipa ili ukazanje Keanua Reevesa s bendom Dogstar. Među petnaestak istaknutih dodali smo prijedloge izvođača koji su ove godine koncertno i festivalski promotivno aktivni s novim albumima i koncertima, a koji bi svojim novim izdanjima ili kvalitetom bitno proširili i atraktivnošću doprinijeli povratničkom festivalu.

Riječ je većinom o već potvrđenim sjajnim live actovima i izvođačima koji promoviraju aktualna studijska izdanja. Kategorizirajući ih po hypeu trenutka i potencijalnoj financijskoj dobavljivosti ovog open air festivala srednjeg tipa, ponudili smo listu istinski uzbudljivih i zanimljivijih izvođača na turnejama ili po susjednim festivalima od Exita, Szigeta ili malo dalje po EU.

TOP 10 najatraktivnijih imena za INmusic Fest 2024:

1. IDLES

Sve što vrijedi za The Hives može se primijeniti i za trenutno najbolji svjetski rock and roll bend. Repriza na Inusic Festivalu uz novi studijski album naprosto je trebao biti imperativ.

2. The Hives

Još uvijek najzabavnija i najfurioznija fast rock ekipa prije nekoliko godina između albuma je već nastupila na INmusic festivalu i oduševila samo die hard fanove. S novim studijskim albumom ove su godine među najtraženijim live actom u EU.

3. Blur

Dinamo Hajduk, Beatles Stones, Blur Oasis, s tim da bi Blur trebali biti bliži Beatlesima s Damon Albarn Paulu McCartneyu u kontekstu novog studijskog albuma i činjenice da su preveliki za festivale ovog tipa, sanjanje za neki slučaj i eventualiju.

4. Little Simz 

Najbolja ne samo britanska i otočka reperica trenutka, već i globalne scene, čeka svoje veće koncertne istupe za kapitaliziranje sve zaslužene hvale.

5. Underworld

Klasici elektronike, techna i uptempo plesnjaka koji su s drugog kraja The Chemical Brothersa nastavili održavati hedonistički duh 90-ih od ‘Trainspottinga’ naovamo. 

6. Skrillex 

Rodonačelnik i prva zvijezda zamrlog dub stepa posljednji je album zakucao iznimno produkcijski vješto i njime prolazi ispod radara ni blizu zaslužene pažnje i nekadašnjeg starlight statusa.

7. Tom Morello 

Isto što vrijedi za doljespomenutg Britanca u kontekstu gitarističke glazbe se tiče famoznog RATM gitarista koji kruži s kolegama u svojevrsnom ‘Harlem Globetrotters’ maniru.

8. Yard Act

Premda im novi studijski album tek polovično opravdava hype velikih otočkih nada i brbljavaca, Yard Act smještaju plesne bas linije u odličnu alter rock furku.

9. Liam Gallagher

Kad već još ne može Oasis revival, bar da se ugosti jednog od braće čiji novi koncertni nastupi uz njegove solo radove koji doduše zvuče kao B i C singlovi matičnog benda, ali ove godine najavljuje svirati ponešto iz repertoara kultnog debija benda ‘Definitely Maybe’.

10. Kim Gordon

Kultna bivša basistica još kultnijih noisera Sonic Youtha objavila je drugi studijski solo album ‘The Collection’ koji je naišao na unisono hvaljenje kritike electro industrial trap hip hop noisea.

 

Naslovna fotografija: Unsplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime