Subota, 23 ožujka, 2024

Koncert kojem se veselimo: Bruce Dickinson stiže u Zagreb

Bruce Dickinson je najpoznatiji kao pjevač kultnog britanskog benda Iron Maiden, kojem se pridružio 1981. godine

U cijelom svijetu priznat kao jedan od najvećih i najistaknutijih heavy metal vokala svih vremena, Bruce Dickinson, se vraća pred zagrebačkom publikom! Koncertni događaj, koji predstavlja jednu od stanica nadolazeće velike svjetske turneje “The Mandrake Project”, održat će se 13. srpnja 2024. godine u Hali Zagreb. Ulaznice će biti dostupne za kupovinu od petka, 10. studenog.Prvi singl s nadolazećeg albuma nosi naziv “Afterglow of Ragnarok” – dramatična i epska pjesma koja će publici predstaviti ne samo glazbu albuma. Već i duboku priču koja leži u osnovi The Mandrake Projecta. Planirano je da bude objavljen 1. prosinca kao kolekcionarski vinil od 7 inča s priloženim stripom od osam stranica. Singl također uključuje Dickinsonovu originalnu solo demo verziju pjesme “If Eternity Should Fail”, koja se prvi put pojavila na albumu Iron Maidena “The Book Of Souls” 2015. godine.

Potpuno novi svijet u glazbi

Bruce Dickinson je najpoznatiji kao pjevač kultnog britanskog benda Iron Maiden, kojem se pridružio 1981. godine. Njegov prvi samostalni album, “Tattooed Millionaire”, ugledao je svjetlo dana u svibnju 1990.. Dok je “Balls To Picasso” objavljen četiri godine kasnije, označivši suradnju s gitaristom Royem Z-om.

Prije izdanja trećeg samostalnog albuma “Skunkworks” (1996.), održao je turneju u ratom pogođenoj Bosni i Hercegovini. To je rezultiralo nagrađivanim dokumentarnim filmom “Scream For Me Sarajevo” te njegovim proglašenjem počasnim građaninom Sarajeva 2019. godine. Ovaj nadolazeći album označava stvaranje potpuno novog svijeta u glazbi i šire, a može se smatrati vrhuncem njegove dosadašnje solo karijere.

Album kao osobno putovanje

Dickinson je izjavio: “Ovaj album je predstavljao izuzetno osobno putovanje za mene i ponosan sam na njega. Roy Z i ja smo ga godinama planirali, pisali i snimali, i iznimno sam uzbuđen što će ga ljudi napokon moći čuti. Još sam uzbuđeniji zbog mogućnosti da krenemo na turneju s ovim izvanrednim bendom koji smo okupili kako bismo donijeli ovaj album publici. Planiramo održati što više koncerata na što više mjesta i za što više ljudi! Bilo je važno da prva pjesma postavi ton za projekt.

Kao što i naslov sugerira, to je teška pjesma s moćnim riffovima, ali također sadrži pravu melodiju u refrenu koja predočava svjetlo i sjenu cijelog albuma. Ono što The Mandrake Project jest, bit će otkriveno uskoro.”

Album će biti objavljen početkom 2024. godine

Nadolazeća turneja započinje 18. travnja u meksičkom gradu Guadalajara i vezana je uz izlazak njegovog sedmog studijskog albuma, “The Mandrake Project”, koji će biti objavljen početkom 2024. godine putem BMG-a. Na ovom albumu, Dickinson se ponovno udružio s dugogodišnjim glazbenim suradnikom i producentom Royem Z-om. Dickinson će krenuti na turneju diljem Brazila, Meksika i Europe sa svojim izvanrednim bendom. Bend čine gitarist Roy Z, bubnjar Dave Moreno, basistica Tanya O’Callaghan i maestro na klavijaturama Mistheria.

Više informacija o rasporedu turneje, datumima i prodaji ulaznica može se pronaći na službenoj web stranici https://www.themandrakeproject.com. Ulaznice za zagrebački koncert već su dostupne za kupovinu od petka, 10. studenog.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime