Srijeda, 24 srpnja, 2024

Koncert kojem se veselimo: Depeche Mode stiže u Zagreb peti put!

Posljednji put su svirali u Hrvatskoj 2013. također u zagrebačkoj Areni te će ovo nakon dekade biti prilika za novi susret i obnavljanje ljubavi. Ne sumnjamo u novi sold out

Ako je dvaput dvaput pet puta je pet puta. Legendarni elektronski bend Depeche Mode, jedan od najprodavanijih i najpopularnijih svih vremena po peti put stiže u Hrvatsku u Arenu Zagreb 23. srpnja 2023 u sklopu nove svjetske turneje 2023. Detalje su objavili na pressici u Berlinu na kojoj su najavili i novi studijski album “Memento Mori”, u prijevodu “sjeti se da moraš umrijeti”. 

Preko 100 milijuna prodanih albuma

Velika svjetska turneja po USA i Europi kreće u ožujku 2023, sastojat će se od četrdesetak koncerata. Nakon 42 godine postojanja DM-u nije dosta. The Memento Mori Tour bit će njihova devetnaesta turneja, a prva nakon albuma “Spirit” iz 2017., te prateće turneje iz 2018. koju je pogledalo oko 3 milijuna fanova. Podsjetimo, DM cjelokupna diskografija broji preko 100 milijuna prodanih albuma.

Šezdesetogodišnji Dave Gahan i godinu stariji Martin Gore prvi puta su izašli u javnost nakon tragične smrti originalnog člana i jednog od osnivača benda, Andyja Fletchera u svibnju ove godine ističući kako smatraju da bi se Fletchu itekako svidio novi album te da se radi o kompletnom pandemijskom albumu nastalom u Goreovom studiju. 

Posljednji put su svirali u Hrvatskoj 2013. također u zagrebačkoj Areni te će ovo nakon dekade biti prilika za novi susret i obnavljanje ljubavi. Ne sumnjamo u novi sold out. 

Naslovna fotografija: Anton Corbijn

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime