Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Ne propustite: Legendarna slovenska grupa Laibach stiže u Lisinski!

Koliko ta kultna avangardna grupa voli pomicati granice, potvrđuje i činjenica da su oni prvi inozemni bend koji je nastupio u Sjevernoj Koreji

Legendarna slovenska grupa Laibach stuže u subotu, 2. travnja, u zagrebačku dvoranu “Vatroslav Lisinski” u – kao i uvijek – najoriginalnijem izdanju! Apolitično-politički mjuzikl “Wir sind das Volk” (Mi smo narod) okuplja ono što se davno trebalo dogoditi: jednu od najposebnijih skupina u povijesti i njemačkog dramatičara i pjesnika Heinera Müllera. Koliko ta kultna avangardna grupa voli pomicati granice, potvrđuje i činjenica da su oni prvi inozemni bend koji je nastupio u Sjevernoj Koreji. 

Stoga su jedva dočekali i izazov da sudjeluju u ovoj fantastičnoj mješavini kazališta i koncerta uz komentar: “Konačno! Takve bismo stvari trebali raditi češće, onda bi nam ‘obični’ koncerti postali veliki izazov!”  

Mjuzikl raskošne produkcije

Uoči njihova gostovanja u Lisinskom, koje je i prije pet godina izazvalo golemo zanimanje publike, kratko su nam rekli što očekuje publiku: “Publiku u Lisinskom očekuje vizualni i sadržajni spektakl laibachovskih dimenzija. Plus naravno gola istina o pojmu naroda.” 

U ovom jedinstvenom mjuziklu raskošne produkcije koja uključuje atraktivne video-projekcije sudjeluju Mina Špiler, Katarina Stegnar, Cveto Kobal, Sašo Vollmaier, Vier Personen Quartet, The Stroj i njegova svetost Peter Mlakar. 

Prije zagrebačkog nastupa, Laibach će “Wir sind das Volk” izvesti četiri puta pred berlinskom publikom, a potom slijede nastupi diljem Europe.

Fotografije: Tomislav Gangl, Valter Leban

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime