Petak, 29 ožujka, 2024

Jedinstveno baletno uprizorenje: Baletni rock-spektakl Radio & Juliet u Lisinskom!

Riječ je o nezaboravnom iskustvu i izuzetnoj simbiozi koja će podjednako zadiviti i ljubitelje suvremenog baleta i obožavatelje Radioheada

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 19. ožujka očekuje nas intrigantna inovativna suvremena vizija Romea i Julije poznatog koreografa Edwarda Cluga uz kultne pjesme popularnog benda Radiohead.



Ovo jedinstveno baletno uprizorenje najpoznatije Shakespeareove tragedije s ogromnim je uspjehom obišlo SAD, Kanadu, Brazil, Nizozemsku, Italiju, Rusiju, Izrael, Australiju, Singapur, Koreju i mnoge druge zemlje svijeta.

Čak dva vrhunska djela Edwarda Cluga su na programu iste večeri

Sam Edward Clug za Radio & Juliet je rekao: “Ovo slobodno možete nazvati uvrnutom verzijom… Moja namjera nije bila ponovno ispričati tu priču, već publici ponuditi iskustvo iz druge perspektive..” A riječ je o nezaboravnom iskustvu i izuzetnoj simbiozi koja će podjednako zadiviti i ljubitelje suvremenog baleta i obožavatelje Radioheada.

Petak je za kazalište: Cross-genre Ana Karenjina kakvu još niste vidjeli

Istu večer na programu će biti još jedno vrhunsko djelo Edwarda Cluga, kojeg mnogi nazivaju europskim koreografskim genijem. Kao uvertiru priči o Romeu i Juliji, gledat ćemo njegov nagrađivani kraći suvremeni balet Quatro. On je nastao kao plod suradnje s jednim od najboljih baletnih plesača na svijetu, Denisom Matvienkom i skladateljem Milkom Lazarom.

Ulaznice, po cijenama od 150 do 300 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na lisinski.hr

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime