Subota, 23 ožujka, 2024

Ovacije publike: Bono Vox počasni gost Sarajevo Film Festivala

S redateljem Wimom Wendersom Bono je prošetao posebnim Crvenim tepihom, nakon čega su se zaputili prema Narodnom pozorištu gdje je upriličena projekcija restaurirane verzije njegovog filma 'Hotel od milijun dolara'.

Slavni pjevač danas je doputovao u Sarajevo kao počasni gost 27. izdanja Sarajevo Film Festivala (SFF). S redateljem Wimom Wendersom prošetao je posebnim Crvenim tepihom, nakon čega su se zaputili prema Narodnom pozorištu gdje je upriličena projekcija restaurirane verzije njegovog filma ‘Hotel od milijun dolara’.Fotografiju slavnog glazbenika objavio je Mirsad Purivatra, direktor SFF-a na Instagramu a prenijeli su je i na službenom Instagramu SFF-a. 
Veliki broj građana okupio se na Festivalskom trgu gdje su Bona dočekali uz aplauz i ovacije. Glazbenik je potpisivao fotografije koje su držali i pozdravljao se s prisutnima te se se mnogima i fotografirao.  

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Sarajevo Film Festival (@sarajevofilmfestival)

Posebna veza – Bono ima i počasnu BiH putovnicu

Inače, između Bone Voxa i Sarajlija postoji velika ljubav još od ratnih godina jer je popularni glazbenik, još tijekom 1993. i turneje na ZooTV skretao pažnju javnosti na rat u BiH, a četiri godine kasnije grupa je održala legendarni koncert u Sarajevu.
Inače, Bono je u više navrata potvrdio da je pravi prijatelj Bosne i Hercegovine, a uručena mu je i počasna putovnica BiH.

Divno je biti ovdje, čini se da je prošlo i puno i malo vremena od mog zadnjeg posjeta. Kao da postoje dva Sarajeva – stvarno i imaginarno. Ono jedno u kojem živiš i radiš, u kojem smo sada i ono koje nosimo sa sobom u svijet – to jedno mitsko Sarajevo. To mjesto zabave i magije koje je i dalje, za mene, glavni grad suživota. Ovo je divan grad i ovo je odličan festival. Mislim da je ovaj Festival gotovo kao vezivno tkivo između ta dva Sarajeva – on sjedinjuje vidljivo i nevidljivo u jednu sliku”, izjavio je Bono Vox u Narodnom pozorištu prije početka projekcije.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Sarajevo Film Festival (@sarajevofilmfestival)

Istaknimo kako je Bono napisao i pjesmu ‘Miss Sarajevo’, posvećenu Ineli Nogić.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime