Srijeda, 17 srpnja, 2024

Svjetski dan glazbe s Anom Rucner: Glazba violončela od Dubrovnika do Istre!

Nakon provedenih mjesec dana u Kini gdje je održala niz uspješnih koncerata, Ana Rucner vraća se u Hrvatsku i najavljuje nam dva spektakularna koncerta koja će održati 21. lipnja u Dubrovniku i Istri!

Dubrovnik i Medulin, dva bisera hrvatske obale, ovog će se ljeta spojiti na jedinstven način zahvaljujući nevjerojatnoj glazbenoj čaroliji Ane Rucner i njezina čudesnog violončela. Upravo kao odličnu uvertiru u koncerte po Hrvatskoj ususret ljetu, Ana je jučer održala koncert Zalazak sunca u Kini, kojim je na najčarobniji način najavila upravo tradicionalne koncerte u Lijepoj Našoj.Nakon provedenih mjesec dana u Kini gdje sam održala niz uspješnih koncerata, snimanja za razne kompanije te velik broj marketinških aktivnosti, jučer sam održala posljednji koncert za kinesku publiku u ovoj turneji, i to upravo onaj koji prati zalazak sunca, a na jednoj od ljepših lokacija u kineskom gradu Šangaju ‘Guangfulin Cultural Relics Park”,  pojasnila je Ana Rucner, koja se vraća u Hrvatsku i najavljuje nam dva spektakularna koncerta koja nas očekuju 21. lipnja.

Ana Rucner donosi ljepotu glazbe na dva bajkovita mjesta u jednom danu!

Ana Rucner će po prvi put donijeti magiju glazbe na oba ova predivna mjesta istog dana. U zoru, u 05:10 sati, 21. lipnja, u amfiteatru ‘Excelsa nekretnine’ dočekat će izlazak prvog ljetnog sunca na jedinstvenom Srđu u Dubrovniku. Ovaj intiman koncert, već poznatog naziva ‘Pozdrav ljetu’ biti će iskustvo obasjano zvucima njezina violončela, stvarajući nezaboravnu atmosferu i obilježavajući početak najljepšeg godišnjeg doba na spektakularan način.

Ali to nije sve! Istog dana, Ana će se iz Dubrovnika preseliti na arheološko nalazište Vižula u Medulinu, gdje će zajedno s ovim čarobnim gradom ispratiti zalazak sunca, koncertom koji započinje u samom zalasku sunca, točnije u 20:54 minute. Njezina glazba, prožeta emocijama i snagom, stvorit će nezaboravne trenutke, obogaćujući već bogatu kulturnu baštinu ovih dvaju iznimnih gradova. Ovaj koncert biti će dio velikog kulturnog programa Vižula eterna koju organizira TZ Općine Medulin.

Slavlje početka ljeta i Svjetskog dana glazbe 

Ovaj spektakularni događaj, koji nosi naziv ‘Od zore do sumraka’, označit će početak ljeta na hrvatskoj obali na jedinstven način, spajajući ljepotu prirode s ljepotom glazbe i kulture te ujedno proslaviti Svjetski dan glazbe. 

“To što je Arheološki park Vižula već drugu godinu za redom domaćin koncertu ‘Pozdrav ljetu – Sunset Edition’ zaista je pravo zadovoljstvo. Prošlogodišnje slike koncerta su oduševile mnoge diljem svijeta, omogućivši im da vide ljepote antičke vile Vižule uz najljepšu pozadinu mora i zalaska sunca. Nastavak ove tradicije s Anom Rucner pokazuje koliko je lokacija antičke vile idealna za kulturne događaje poput ovog. Naš cilj je i dalje ulagati u promociju antičke baštine našeg područja te stoga pozivamo naše mještane, posjetitelje i goste da nam se pridruže i dožive jedinstveni doživljaj pozdrava ljetu”, istaknuo je Ivan Kirac, načelnik Općine Medulin.

Glazbena tradicija Ane Rucner se nastavlja i poziva vas na jedinstveni događaj koji spaja glazbu, prirodu i kulturu Hrvatske na nezaboravan način. ‘Uistinu mi je drago što se ‘Pozdrav ljetu’ove godine vraća u naš Grad i što najljepše godišnje doba pozdravljamo uz najljepši pogled na svijetu – s našeg Srđa. Želim ujedno pohvaliti i čestitati našoj vrsnoj
umjetnici Ani Rucner koja je ovu tradiciju započela i koja s njom i nastavlja! I ‘Pozdrav ljetu’ manifestacija je koja doprinosi dodatnoj promociji našeg Grada i naše Županije i vjerujem da će i ove godine privući veliki broj naših sugrađana i posjetitelja”, izjavio je Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije.

Fotografije: Danijel Galić 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime