Nedjelja, 21 srpnja, 2024

U srpanj ulazimo uz China Moses, Dina e Mel i Je Veux na Liburnia Jazz Festivalu

Događaj će se održati u Opatiji, kao i uvijek - prvi vikend u srpnju, od 1. do 3. srpnja, Jazz će zauzeti Lungomare, Tržnicu, opatijski park i, naravno, veliku scenu Ljetne pozornice

Ljeto je sve bliže, a obzirom da je pandemija dovedena po kontrolu, sve je više festivala pred nama. Posebno se veselimo onima uz more, a ove godine se održava 22. izdanje Liburnia Jazz Festivala. Događaj će se održati u Opatiji, kao i uvijek – prvi vikend u srpnju, od 1. do 3. srpnja, Jazz će zauzeti Lungomare, Tržnicu, opatijski park i, naravno, veliku scenu Ljetne pozornice.Festival u petak, 1. srpnja, tradicionalno otvara Puhaći orkestar Lovran koji će u stilu dixieland parade radoznalce zatečene na Lungomaru dopratiti do Ljetne pozornice. Na Ljetnoj pozornici Dina e Mel uz gitarskog virtuoza Miroslava Tadića i Yvette Holzwarth oživjet će stare zaboravljene pjesme zadarskih Arbanasa. Bërbili/Slavuj je autentična i originalna mediteransko-orijentalna glazbena priča nadograđena novim, izuzetno snažno profiliranim obradama ovih vrhunskih glazbenika.

Subota uz zvukove francuske glazbe

Subotnje jutro, 2, srpnja, mnogi će prvu kavu popiti uz zvukove francuske glazbe u obradi Elvisa Stanića, Spartaca Črnjarića i Darka Mihelića okupljenih pod nazivom French Touch : Accordeon Project. Pozornica ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer s izložbom Salvadora Dalija, mjesto je za uživanje, poneki koktel i glazbu novog projekta Luisa Bonille i prijatelja – Exploding Pig. Njihova glazba se često opisuje kao „Jazz meets 70’s porn music“, a zrači dobrim vibracijama jazza, hip hopa, psihodeličnog lounga i lo-fi beatova.

U večernjim satima, na Ljetnoj pozornici će nastupiti zvijezda ovogodišnjeg Liburnia Jazza – China Moses. Kći Dee Dee Bridgewater nije samo od majke naslijedila glas i talent za glazbu, već je osmislila arhetip jazz vokala za novo doba, isticala svoj vlastiti glazbeni svemir i spojila jazz, soul, hip hop i house.

Posljednju večer nastupit će Je Veux

Finale Liburnia Jazza će u nedjelju, 3. srpnja, zaključiti Željka Veverec, koja će pod umjetničkim imenom Je Veux predstaviti svoju autorsku glazbu. Također, poigrat će se poznatim i manje poznatim pjesmama stranih i domaćih autora uz trio odličnih glazbenika s kojima istražuje granice glazbene igre i stapa neosoul, funk, pop, jazz, elektro u jedno tijelo.

Naslovna fotografija: Liburnia jazz web

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime