Ponedjeljak, 12 veljače, 2024

Svi pričaju o Weekndovom nastupu na Super Bowlu – evo i zašto!  

Ovogodišnjim nastupom u polufinalu Super Bowla The Weekend je značajno podignuo produkcijsku letvicu. Glazbenik se za nastup pripremao mjesecima, a njegov je menadžer potvrdio kako je za potrebe besprijekornog spektakla sam The Weekend dodatno uložio svojih 7 milijuna dolara

U večernjim satima 7. veljače fokus gotovo cijele Amerika, ali i sportskog i glazbenog svijeta bio je najvećem američkom sportskom spektaklu – Super Bowlu! Poznato je da, uz samu utakmicu, poseban značaj ima glazbeni performans u polufinalom dijelu. Sinoćnjim nastupom The Weeknd je značajno podignuo produkcijsku letvicu.Iako zbog koronavirusa u puno drugačijem izdanju nego na što su gledatelji navikli Tampa Bay Buccaneersi i Kansas City Chiefsi za status najbolje momčadi američkog nogometa (NFL) borili su se ispred 22 tisuće gledatelja – umjesto uobičajeno popunjenog stadiona sa 75 000 ljudi.

The Weeknd – prvi glazbenik iz Kanade na Super Bowlu!

Ipak, dobra vijest je da je publici dozvoljeno prisustvovanje što dalje otvara vrata za nova i sigurna okupljanja kako na sportskim događanjima tako i glazbenim festivalima i koncertima. Za sve koji nisu imali priliku naći se na tribinama – osiguran je video prijenos spektakla.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli The Weeknd (@theweeknd)

Popularna kanadska glazbena zvijezda sinoćnjim se nastupom tako pridružila impresivnom popisu imena koja su upisana u povijest nastupa na Super Bowlu (Diana Ross, Michael Jackson, Prince, Beyoncé, Lady Gaga…), a ove godine zabilježen je još jedan povijesni trenutak: The Weeknd je prvi glazbenik iz Kanade koji je dobio čast nastupiti na najvećem eventu američkog nogometa! 
Koncertni set The Weeknd je započeo pojavljujući se u retro automobilu nakon čega je na stadion stupio kroz središnji prolaz koji razdvaja dvije velike pozornice posebno izgrađene za ovu priliku.

U nastup uložio i vlastitih 7 milijuna dolara!

Glazbenik se za nastup pripremao mjesecima, a njegov je menadžer potvrdio kako je za potrebe besprijekornog spektakla sam The Weeknd dodatno uložio svojih 7 milijuna dolara. Iako mu se nisu pridružili (ranije najavljivani) ekskluzivni glazbeni gosti, The Weeknd je nastupio uz prateći bend, zbor s pjevačkim aranžmanima posebno prilagođenim za ovu priliku te – cijelom hordom plesača! (Gledajući nastup, na trenutke smo se najažili!)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli The Weeknd (@theweeknd)

Pazilo se na svaki detalj kako bi se fanovima i svim gledateljima priskrbilo vrhunsko audio-vizualno iskustvo. U samo 15 minuta nastupa The Weeknd je sjajno sažeo svoje najveće hitove, kao i pjesmu kojom se istaknu na sceni, ali i nezaobilazne aktualne singlove s najnovijeg albuma “After Hours”. Popis pjesama koje je izveo na upečatljivom nastupu o kojem će se još dugo pričati je sljedeći:

  • Starboy
  • The Hills
  • Can’t Feel My Face
  • I Feel It Coming
  • Save Your Tears
  • Earned It
  • House Of Balloons
  • Blinding Lights

Kaže se da slika govori više od 100 riječi – koliko onda tek govori video zapis fascinantnog nastupa? Zaključite sami:

Zapaženi nastup H.E.R i rekord Toma Bradyja

Uz The Weeknda veliku pažnju privukla je i H.E.R. koja je prije početka utakmice izvela “America The Beautiful”:

S nevjerojatnim rezultatom 31:9 Tampa Bay Buccaneers pobijedili su branitelje naslova, Kansas City Chiefs. Ova velika pobjeda posebnu važnost ima za Toma Bradyja koji je sinoć upisao svoj rekordnu sedmu Super Bowl pobjedu u 10 nastupa te zaslužio prestižnu “GOAT” titulu najvećeg igrača u povijesti NFL-a.

Naslovna fotografija: The Weeknd / Universal Music

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime