Subota, 23 ožujka, 2024

Ekskluzivno: Premijera novog singla Like Kolorado ‘Gorilo’

„Pjesma se pronašla baveći se zapravo pandemijom. Sjećam se da sam govorio bendu da je pjesma ispala puno depresivnija nego što sam namijenio, pa je na kraju bila previše točna - nikada nisi zahvalan za što imaš dok to ne izgubiš. I sad je u zraku samo pitanje što ćemo ako nam se to vrati – natrag na staro ili shvaćanje vlastite krhosti“, ističe Filip Riđički, frontmen benda Lika Kolorado

Zagrebački bend Lika Kolorado, čiji je frontmen glumac i radijski voditelj Filip Riđički, objavljuje novi singl ‘Gorilo’ s njihovog hvaljenog drugog albuma ‘Kontura’ koji je izašao u veljači prošle godine u izdanju Classic Recordsa.Autor glazbe je Vanja Senčar, a Filip Riđički potpisuje tekst novog singla koji progovara o nostalgiji za svijetom kakvog smo poznavali prije pandemije.

“Pjesma je bila namijenjena za nešto drugo i pronašla se baveći se zapravo pandemijom. U principu je ista stvar, nostalgija za tinejdžerstvom; nostalgija za svijetom prije pandemije. Jutro je gorilo, dajem sve da bi gorilo, sjajno je gorilo – kao neki koraci prihvaćanja tragedije; negiranje, cjenkanje, prihvaćanje. Sjećam se da sam govorio bendu da je pjesma ispala puno depresivnija nego što sam namijenio, pa je na kraju bila previše točna, nikada nisi zahvalan za ono što imaš dok to ne izgubiš. I sad je u zraku samo pitanje što ćemo ako nam se to vrati – natrag na staro ili shvaćanje vlastite krhosti, ističe Filip Riđički, frontmen benda Lika Kolorado, otkud inspiracija za novi singl.

Novi singl ‘Gorilo’ stiže nakon vrlo uspješnih singlova

“Od početka rada sa Likom ideja za spotove je bila sušti minimalizam. Nije mi se dalo natjeravati zapadne standarde jer je vrlo jasno da tu razinu kvalitete mi ne možemo priuštiti, pa ideš sa onim što imaš, a nemaš baš puno, samo neku ideju sa jednostavnim ključem i trudiš se prenijeti misao, ideju, filing, jer je to jedino što vrijedi. I tako šetam po gradu, i šetam, i šetam, i razmišljam, i nikako da mi sjedne, i negdje na pol puta prema negdje mi je palo na pamet zašto ovo ne bi bio spot? Šetam po razrušenom gradu, tjeskoba u zraku, nigdje zapravo neizvjesne putanje, što će ti više. Kad smo ga snimili, snimatelj Igor Ilić mi je rekao nešto poput: ‘Čovječe, netko će reći, cijeli dan šetaš, a psa ostaviš doma…’ Šetam ja i sa psom. Samo je previše hiperaktivan za spot”, ističe Filip Riđički, čiji je autorski rad prepoznat i cijenjen kod publike i kritike.

Novi singl ‘Gorilo’ stiže nakon vrlo uspješnih singlova ‘Gospođa’, ‘Spasoje’ i ‘Kuća’ s albuma ‘Kontura’, objavljenog dvije godine nakon upečatljivog prvijenca ‘Smiješ zaurlat’ (2018.). Aranžman novog singla potpisuje bend, a produkciju, mix i master Srđan Sekulović Skansi koji je također skladao i odsvirao klavirsku dionicu. Za pjesmu je snimljen i video koji autorski potpisuju Igor Ilić i Filip Riđički.

Cijeli album ‘Kontura’ u izdanju Classic Recordsa poslušajte na streaming servisima.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime