Petak, 19 srpnja, 2024

Jedva čekamo: Body Count i Ice-T ponovno stižu u Zagreb!

Body Count nastavlja svirati neukroćeni old school crossover, pružajući brutalnu kombinaciju hip-hopa i metala

Legendarni Body Count, bend koji sjedinjuje hip-hop i metal, dolazi iz Los Angelesa ravno na stadion Šalata u nedjelju, 16. lipnja 2024. Pioniri crossovera, vođeni jednim od najznačajnijih rap izvođača svih vremena, velikim Ice-T-jem, ponovno će zavladati Zagrebom nakon šest godina, i to nakon nekoliko mjeseci unaprijed rasprodanog koncerta u Boćarskom domu.Body Count nastavlja svirati neukroćeni old school crossover, pružajući brutalnu kombinaciju hip-hopa i metala. Kroz godine su doživljavali promjene u postavi, prolazili kroz raspadanja i ponovna okupljanja, ali njihovo kultno sljedbeništvo uvijek ih je vjerno pratilo na koncertima diljem svijeta. Nakon više od tri desetljeća, i dalje čvrsto drže svoju poziciju na glazbenoj sceni, a tome svjedoči i osvojeni Grammy za najbolju metal izvedbu za pjesmu ‘Bum Rush’ s njihovog posljednjeg albuma ‘Carnivore’. Neumorni Body Count najavljuju i nadolazeći album ‘Merciless’ za 2024. godinu, istovremeno dominirajući europskim pozornicama kao headlineri.

Evolucija od gangsta rapa do rocka

Početak benda predstavlja jednu od najznačajnijih priča u svjetskoj alternativnoj glazbenoj sceni. Ice-T, osim što je gradio svoje ime u rapu tijekom 80-ih, bio je i veliki obožavatelj hard rocka i metala u svojoj mladosti. U ranim 90-ima, paralelno s uspjehom na hip-hop sceni, posvetio se stvaranju benda s prijateljima iz srednje škole. Prve nastupe Body Count su održali na Lollapaloozi, gdje im je Ice-T osobno dodijelio pola satnice za njihov set. Prva snimka benda pojavljuje se na njegovom albumu ‘O.G. Original Gangster’, koji se smatra ključnim u povijesti gangsta rapa. U pjesmi ‘Body Count’ Ice-T odgovara na kritike koje su ga optuživale da se prodao, uvodeći elemente rock glazbe u rap.

Sve je kulminiralo s prvijencem i kontroverznim singlom ‘Cop Killer’, uz ostale jednako provokativne stvarima poput ‘KKK Bitch’, ‘Evil Dick’, ‘Momma’s Gotta Die Tonight’, ‘There Goes The Neighborhood’ te ‘Body Count’s In The House’ – pjesma koja je postala jedan od velikih favorita mnogih rock klubova na ovim prostorima. Album je uzdrmao cijelu bijelu Ameriku, izazivajući reakcije od predsjednika Busha i članova Senata do Charltona Hestona. Kao odgovor na kontroverze, pjesma ‘Cop Killer’ na kraju je povučena, zamijenjena manje problematičnom verzijom pod nazivom ‘Freedom Of Speech’.

Tri desetljeća nezaustavljivog Body Counta

Tijekom godina koje su uslijedile, Body Count je doživio uspone i padove, suočavajući se s gubicima jer su nažalost tri originalna člana postave preminula. Unatoč tim izazovima, u posljednjem desetljeću objavili su tri izvanredna albuma: ‘Manslaughter’, ‘Bloodlust’ (čiji je singl ‘Black Hoodie’ bio nominiran za Grammy), te ‘Carnivore’, koji im je donio prestižnu Grammy nagradu za najbolju metal izvedbu. Neuništivi Ice-T i Body Count, tijekom tri desetljeća, ne samo da su izdržali test vremena, već su i danas jedna od najtraženijih live atrakcija na planeti.

Ulaznice se mogu kupiti online na Eventimu i na njihovim prodajnim mjestima, dok će hard copy ulaznice biti dostupne u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Dallas Music Shopu Rijeka.

Naslovna fotografija: ScreenShot Youtube 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime