Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Elton John i TikTok u kampanji za povećanje svijesti o AIDS-u

Cilj partnerske akcije Eltona Johna i TikToka je, uz glazbu i razogovor, proširiti poruku putem društvenih mreža koje najviše koriste mladi te tako paralelno pomoći u borbi i podizanju svijesti o AIDS-u

Na Svjetski dan borbe protiv AIDS-a, 1. prosinca, Elton John i Tik Tok udružili su se u kampanji kojoj je cilj ojačati svijest o postajanju sindroma stečenog gubitka imuniteta, ali i smanjiti tabue i predrasude prema osobama zaraženim HIV-om.U sklopu zajedničke kampanje slavni pjevač i popularna društvena mreža odradili su poseban livestream događaj u sklopu kojega je već plasiran edukacijski kviz. Dostupan je svim korisnicima TikToka koji također mogu donirati sredstva za Elton John AIDS Foundation (Zakladu Eltona Johna za borbu protiv AIDS-a) te u aplikaciji koristiti ‘donacijsku naljepnicu’.
Eltonu se pridružio i njegov muž, David Furnish te drugi slavni gosti. Domaćin-voditelj bio je glumac Reggie Yates, britanski televizijski voditelj i radijski DJ.

“Možda se za HIV čini kao da pripada u prošlost, posebno sada u vrijeme COVID-19 epidemije, ali činjenica je da i dalje ima velik utjecaj na sve”, konstatirao je glazbenik u službenoj izjavi te dodao: “S ciljem da se iskorijene diskriminacije kojima je povod neznanje o HIV-u, svi bismo se trebali više educirati o toj temi”.

“Cilj ove partnerske akcije je širenje poruke putem društvenih mreža koje najviše koriste mladi te tako paralelno pomoći u borbi i podizanju svijesti o AIDS-u” – dodao je TikTokov generalni direktor za područje Ujedinjenog Kraljevstva i Europe, Rich Waterworth.

@eltonjohn

How did you score in the #WorldAIDSDay quiz?! Make sure to join us for the live stream at 7pm GMT / 2pm EST on Tuesday 🚀 @davidfurnish1 @tiktok_uk

♬ Soul Bossa Nova – Quincy Jones

Elton John AIDS Foundation (Zaklada Eltona Johna za borbu protiv AIDS-a), utemeljena je 1993. godine te se do danas, na svjetskoj razini, bori protiv smanjenja stigme i diskriminacije oboljelih. Krajnji cilj joj je prevladati neinformiranost u potpunosti.

Naslovna fotografija: Službena fotografija izvođača / Greg Gorman, Universal Music

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime