Utorak, 26 ožujka, 2024

Passenger je objavio novi album, a uskoro nastupa u Tvornici

 Kao predizvođač na zagrebačkom koncertu nastupit će Stu Larsen, australski kantautor, zaljubljenik u putovanja i folk-pop, koji je svoju karijeru počeo uz Passengera s kojim je nastupao kao ulični svirač

Nagrađivani kantautor Passenger objavio je koncertni album “Live from San Francisco”. Kreator jednog od najpoznatijih singlova posljednjeg desetljeća, “Let Her Go”, premijerno stiže u zagrebačku Tvornicu kulture u utorak 11. travnja 2023. 

Njegovi live nastupi su, kako sam kaže, drugačiji od albuma jer je na pozornici sam s gitarom i glasom. Sa željom da uhvati takvu atmosferu po prvi put je objavio “živi” album “Live from San Francisco”, snimljen u dvorani The Filmore, koji je savršeno uhvatio zvuk njegovih pjesama uživo. Intimne folk indie pop pjesme osigurale su Passengeru glazbeni uspjeh, a autentičnost na i izvan pozornice zavrijedila mu globalnu fan bazu zbog čega i nastavlja nastupati na najvećim svjetskim pozornicama, dok ga mediji nazivaju jednim od najproduktivnijih folk-rock autora.

Nastupi po cijelom svijetu

Nakon velike turneje s Georgeom Ezrom s kojim je mjesec počeo u Leedsu i Londonu velikim dvoranskim koncertima, Passenger će nastaviti sa samostalnim nastupima. Unaprijed rasprodan koncert u Istanbulu prethodit će onima u Bukureštu i Zagrebu, a rasprodani švicarski Zermatt Unplugged zatvorit će ovaj dio turneje.

Najpoznatiji po hitu “Let Her Go” Mike Rosenberg tj. Passenger, osvojio je doslovce cijeli svijet. Nevjerojatan uspjeh potvrđuju i brojke, a spot je među najgledanijim videima u povijesti YouTubea s više od 3.3 milijarde pregleda, dok je na Spotifyju singl preslušan više od 1.8 milijarde puta.

Pjesma je završila na prvom mjestu ljestvica najboljih singlova u 19 zemalja, od Europe, do Meksika i Novog Zelanda, u SAD-u na prvom mjestu Billboardove Hot Rock ljestvice singlova, te 5. mjestu Billboardove Hot 100. Prodana je u više od milijun digitalnih kopija u UK-u, kao i više od 4 miijuna u SAD-u i doživjela višestruko platinasta izdanja. Među nagradama se izdvaja ona za najbolju kantautorsku pjesmu, nominacija na Brit Awards za singl godine, kao i Ivor Novello nagrada za najizvođeniju pjesmu. “Let Her Go” je zapečatirana i u popularnoj kulturi, a koristila se u reklamama Superbowla, serijama poput “Heartland” i “Vampire Diaries”, te ima brojne obrade.

 Osvojio je brojne nagrade

Višestruko nagrađivani glazbenik iz Brightona s bendom je počeo graditi međunarodnu karijeru, a album “Wide Eyes Blind Love” mu je osigurao fanove i pune dvorane u Australiji, kao i u UK-u. Izdanje “All The Little Lights”, koje je sadržavalo megahit “Let Her Go”, odvelo je Passengera u potpuno novu dimenziju karijere i od uličnog svirača lansirao ga je među zvijezde, na najveće stadione i nastupe uz izvođače poput Eda Sheerana.

Stalnu prisutnost na top ljestvicama nastavio je s albumima poput “Whispers”, ”Young as the Morning Old as the Sea”, “Runaway” ili “Birds That Flew and Ships That Sailed”. Objavio je 14 albuma, od kojih je 8 ušlo na top 40 ljestvice, dok pjesme poput  “Simple Song”, “Sword from the Stone”, “And I Love Her”, “The Way That I Love You”, “The Wrong Direction” ostvaruju milijarde streamova. Kao predizvođač na zagrebačkom koncertu nastupit će Stu Larsen, australski kantautor, zaljubljenik u putovanja i folk-pop, koji je svoju karijeru počeo uz Passengera s kojim je nastupao kao ulični svirač.

Naslovna fotografija: Mila Austin

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime