Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Porto Morto i Darko Rundek su snimili obradu pjesme Crni žbir

Porto Morto predstavlja obradu pjesme Crni žbir, a u ulozi velikog brata, crnog žbira koji stalno nadgleda, pazi kako ne bi prešli crtu, toliko tanku i gotovo prozirnu, našao se, tko drugi nego - gospodin Rundek

Porto Morto predstavlja obradu pjesme Crni žbir, a u ulozi velikog brata, crnog žbira koji stalno nadgleda, pazi kako ne bi prešli crtu, toliko tanku i gotovo prozirnu, našao se, tko drugi nego – gospodin Rundek.“Pjesma Crni žbir pjesma je legendarnog benda Haustor, s njihovog debitantskog istoimenog albuma iz ’81., a nama je uvijek bila nekako zanimljiva jer je za svoje vrijeme predstavljala, čini nam se, prilično progresivan najavni singl jednog tako relevantnog debitantskog albuma. Smatrali smo je svojevrsnim drum’n’bassom prije drum’n’bassa, a koji je u nekom trenutku naših života imao utjecaj na naš muzički vokabular. Budući da i mi imamo svoje vlastite nadzornike, pogledajte kako je završio obračun dviju sila, nove i stare škole čuvatelja reda. Darka smo, naravno, zarobili u podrumu našeg studija da ga muzemo jer se u današnje doba od autorske muzike puno teže može živjeti nego u njegovo doba”, poručuju portovci.

Šesti u nizu studio Šećer sessiona nastaje u vlastitoj, nezavisnoj produkciji, a sve ih možete pogledati na njihovom YouTube kanalu.

Dovođene vlastitih heroja

Sessioni u studiju Šećer projekt su započet prije otprilike godinu dana, a bendov je cilj bio dovesti neke od vlastitih heroja, ali i kolega sa scene, kod sebe u studio te obraditi neku pjesmu u novom, portomortovskom aranžmanu kako bi dali hommage određenim artistima i pjesmama koje su negdje kroz život kao ljudi i glazbenici kultivirali. “S jedne strane nam je izazovno transkribirati muzičke i umjetničke ideje iz nekog drugog doba ili iz nekog drugog žanra na naš jezik, a unatoč naizgled nepovezanosti u odabiru suradnika zapravo sve artiste koje ‘obrađujemo’ veže jedna nit, jedan zajednički nazivnik – svi su autori”, kažu.

Osim po zvuku, Porto Morto svoju prepoznatljivost gradi i u vizualnom izrazu koji je vidljiv u spotovima, ali i na stageu. Sljedeća je prilika za audiovizualno uživanje 21. prosinca, kada nastupaju u Vintage Industrial Baru. Ovim će božićnim koncertom zatvoriti PORTOPOP poglavlje i najaviti novu eru benda.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime