Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Spacegasm – poslušajte novu Rebekinu pjesmu

Spacegasm kao riječ pronalazi se samo u urbanim rječnicima, a nosi razna značenja. U slučaju moje pjesme koristim je kao naziv za orgazmično iskustvo prostora, koje možemo dati jedni drugima, a istovremeno biti u ljubavnoj vezi

Rebeka, jedinstvena umjetnica na domaćoj glazbenoj sceni, predstavlja novi singl “Spacegasm” kojim još jednom potvrđuje da od nje uvijek možemo očekivati neočekivano. Ako se pitate što je uopće “Spacegasm”, a pri ruci nemate urban dictionary, samo značenje je pojasnila Rebeka. “Spacegasm kao riječ pronalazi se samo u urbanim rječnicima, a nosi razna značenja. U slučaju moje pjesme koristim je kao naziv za orgazmično iskustvo prostora, koje možemo dati jedni drugima, a istovremeno biti u ljubavnoj vezi. Orgazam da, ali ne onaj postignut fizičkim seksualnim činom, već onaj ostvaren iz dubokog poznavanja i uvažavanja sebe i partnera.”Tekst i glazbu ove unikatne pjesme potpisuje Rebeka, dok  je za glazbu i aranžman zaslužan Filip Majdak (Kaleido Music). “Spacegasm” prati i spacegazmični video spot u AKC Attacku, koji je snimala Suzana Arslani, a režiju i montažu potpisuju Suzana i Rebeka zajedno.

Gradi svoj put

“AKC Attack mi se učinio savršenom kulisom za vizualnu poruku – podrška nezavisnoj kulturnoj sceni. AKC Attack od 1997. godine pruža podršku upravo nezavisnoj kulturnoj sceni. Udruga djeluje po “uradi sam” principima, stvara kulturnu, političku i ekonomsku alternativu te njeguje aktivistički pristup i osigurava javni prostor za stvaranje i djelovanje svima koji kreativnim izričajem odbijaju biti dio mainstreama, a žele sudjelovati u promjenama na lokalnoj razini koje vode slobodnom društvu. Mislim da je važno ne zaboraviti da su neki od nas svoj umjetnički put gradili slobodni i neopterećeni zadanim formama te upravo tim načinom doprinijeli proboju alternativnih pogleda na kulturu i umjetnost u prostor mainstreama. Tako se na primjer dogodila Konstrakta, pa ove godine naš Let3. To me toliko veseli da vam to ne mogu opisati”, otkrila je Rebeka.

Neobične i nimalo mainstream modne kreacije djelo su mlade modne dizajnerice PELOZAZE, a za styling je zaslužna Rebekina vjerna COCO.

Pjesma “Spacegasm dostupna je na svim streaming platformama.

Foto: Suzana Arslani i Rebeka Ljiljak

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime