Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Volite Ljepoticu i zvijer? Onda će vas ovih 5 knjiga oduševiti

Disneyjev film ove jeseni slavi svoju 30. godišnjicu, a mi donosimo pet sjajnih romansa inspiriranih ljubavnom pričom u kojima se možete izgubiti

Ljepotica i zvijer je priča stara koliko i vrijeme – što je čini savršenom podlogom za pisanje ljubavnih romana. Zanimljiva dinamika Ljepotice i Zvijeri temelj je romantičnog žanra i razumljivo je zašto bi se priča o grubom, neshvaćenom muškarcu i neobičnoj djevojci koja vidi ispod njegove grube vanjštine, dopala čitateljima. 



Da ne spominjemo različita ponavljanja ove priče — od originalne bajke preko animiranog Disneyevog klasika iz 1991., do akcijskog glazbenog filma uživo iz 2017. — autorima predstavlja bezbroj zabavnih točaka zapleta na koje se mogu osvrnuti, od začaranog namještaja do usahlih ruža i grubih zlikovaca. Disneyjev film ove jeseni slavi svoju 30. godišnjicu, a mi donosimo pet sjajnih romansa inspiriranih ljubavnom pričom u kojima se možete izgubiti. 

 1/ Rebekah Weatherspoon: A Thorn in the Saddle    

Treća u nizu prepričavanja bajki Rebekah Weatherspoon u trilogiji Kauboji iz Kalifornije, ‘A Thorn in the Saddle’ prati neshvaćenog, opakog Jesseja Pleasanta dok istražuje političku utrku za Senat. Kad se rančer suoči s Lily-Grace Leroux zbog toga što njezin otac udovac izlazi s njegovom bakom, frcaju iskre, ali ona vidi njegovu nježniju stranu na aukciji za spojeve na slijepo i pristaje mu pomoći da poboljša svoj javni govor. Međutim, kad Lily-Grace progleda dalje od te grube vanjštine, koju je on djelomično izgradio kako bi se zaštitio, ona shvaća da svaka ruža ima svoj trn. Weatherspoonino pisanje je slatko i seksi u jednakoj mjeri, a radnja koja se odvija na ranču čini savršeni ulaz čitateljima koji su željni pustolovine negdje u prostranstvu. 

2/ Tessa Dare: The Duchess Deal 

 Romani Tesse Dare, jedne od najsmješnijih i najšarmantnijih autorica povijesnih ljubavnih romana, praktički su stvoreni za Disneyjeve princeze. Krajnju točku toga ona dotiče u knjizi ‘The Duchess Deal’. Kada se krojačica Emma Gladstone pojavi na pragu vojvode od Ashburyja u vjenčanici, on shvati da je pronašao savršeno rješenje kako okončati svoju potragu za nasljednikom. Oni će se vjenčati i biti muž i žena samo noću. Kad Emma pogleda u dubinu njegovog sjaja i ožiljaka iz bitke, niti on sam je ne može spriječiti da se zaljubi u njega. Zajedno s knjižnicom vrijednom slinavca i šaljivim batlerom koji upotpunjuju cijelu priču, Dare svojim čitateljima nudi novi pogled na bajku koja slavi užitak otkrivanja nečega čega prije nije bilo. 

 3/ Jasmine Guillory: By the Book 

Kao dio serije “Meant to Be”, ‘By the Book’ izravno je prepričavanje Disney Publishinga, što ga čini romanom koji je istinit koliko može biti na ovom popisu. Ovaj dio serije ima autoricu bestselera Jasmine Guillory koja je dala svoj doprinos priči. Glavna junakinja, Isabelle se osjeća potpuno izgubljeno u svojoj izdavačkoj karijeri, ali misli da bi konačno mogla imati priliku dokazati se tako što će otputovati u autorovu vilu u Santa Barbari i natjerati ga da isporuči rukopis s kojim je jako kasnio. Kada Izzy upozna Beau Towers, shvati da je ovaj posao stvoren za nju – sve dok njihov radni odnos ne dovede do plodne suradnje i ne zaiskri nešto više. 

 

4/ Eloisa James: When Beauty Tamed the Beast  

Spisateljica koja je dugo bila kraljica regentske romanse, Eloisa James okrenula je svoje divno duhovito pero prema bajkama u seriji knjiga “Happily Ever After.” Kada se lijepa gospođica Linnet Berry Thrynne zaruči za zvjerskog Piersa Yelvertona, grofa od Marchanta, uvjerena je da može natjerati ovog lošeg grofa da se zaljubi u nju za dva tjedna. Ali ona ne shvaća kakvu opasnost Piers predstavlja za njezino srce. Piers je liječnik, a James je svoj mizantropski pristup životu i loše manire u krevetu temeljila na TV seriji Dr. House (Hugh Laurie). To je zanimljiva mješavina referenci pop kulture, koja dokazuje da, kada daju svoj dašak starijoj priči, autori odlično odrađuju svoj posao. 

 

5/ Naima Simone: Loving the Beast  

Kada Gwendolyn Sinclair očajnički treba sredstva za održavanje društvenog centra u susjedstvu otvorenim, sklopi strašnu pogodbu – predat će svoje tijelo bogatom Xavieru St. Jamesu, prijatelju iz djetinjstva i bratu njezinog pokojnog zaručnika, a on će osigurati novac koji joj treba. Obilježen nesrećom, Xavier je usamljen i ogorčen, ali i nestrpljiv da zgrabi priliku i u svoj krevet dovede jedinu ženu koju je zapravo želio. Simone piše vruće ljubavne priče, a ovo nije iznimka. Ovo je knjiga u kojoj ćete se zaista zapitati: tko bi ikada mogao naučiti voljeti zvijer?

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime